Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Volle buit in Misano voor Belgian Audi Club Team WRT en Mies-Riberas, maar ook zege Pirelli Pit Stop Award

Uitgegeven door Johan Vis • 25 juni 2018 15:18 • Print artikel

De zesde afspraak van de Blancpain GT Series – de derde van de Sprint Cup – heeft eens te meer de kwaliteit van Belgian Audi Club Team WRT onderstreept. Het Belgische team maakte indruk en dat terwijl de Audi R8 LMS niet de snelste wagens bleken op het circuit van Misano. Het team uit Baudour werkte aan de Adriatisch kust echter een quasi perfect parcours af!

null

Alex Riberas en Christopher Mies startten in de eerste race vanaf de tweede plaats. De Spanjaard kon profiteren van de opgave van de leidende Mercedes om de koppositie over te nemen… alvorens te worden gepasseerd door Nico Bastian (Mercedes). Christopher Mies vertrok na de verplichte pitstop met het mes tussen de tanden en reeg enkele snelle rondjes aan elkaar, wat hem in staat stelde om nadat iedereen zijn pitstop had afgewerkt de leiding in de race over te nemen. Hoewel hij in de slotfase nog onder druk kwam te staan van Raffaele Marciello (Mercedes), hield de Duitser het hoofd koel en pakte hij een klinkende zege. Ook Will Stevens en Dries Vanthoor hadden zicht op een podiumplaats, maar een probleem met het linkerachterwiel besliste daar anders over en het #2 moest halverwege de wedstrijd de handdoek werpen.

Stuart Leonard rukte, vertrokken vanaf de 17e plaats, snel op door het veld en Sheldon van der Linde zette die tendens verder om uiteindelijk de Audi #17 op een knappe 7e plaats over de eindmeet te loodsen. Noteren we ook de zeer mooie Top 10-notering van de Belg Adrien de Leener en de jonge 18-jarige Zwitser Ricardo Feller, die hun eerste wedstrijd afwerkten in de Sprint Cup met Team WRT.

Op zondag deed het Belgian Audi Club Team WRT zo mogelijk nog beter. Christopher Mies vertrok vanaf de derde plaats op de grid en slaagde erin door te stoten tot de tweede positie. Hij zette veel druk op Raffaele Marciello, die vervolgens in de fout ging door te breed over een curbstone te gaan. Met een licht beschadigde wagen bleek de Italiaan geen verhaal te hebben tegen de ontketende Audi-rijder. Het signaal dus voor de R8 #1 om een kloofje te slaan en na een uitstekende pitstop van de WRT-meccano’s kon Alex Riberas de wagen relatief zorgeloos richting de finish sturen. Daarachter leverden Dries Vanthoor en Will Stevens eveneens een prachtprestatie af. Nadat ze vertrokken vanaf de zesde positie op de startgrid, sloten beide heren af op de tweede plaats – met dank aan een goed uitgekiende strategie van het team. Daardoor pakken ze eveneens belangrijke punten voor het kampioenschap. Sheldon van der Linde en Stuart Leonard sloten in het #17 af op de zevende plaats, terwijl het duo Adrien de Leener-Ricardo Feller als 13e geklasseerd werd.

De mekaniekers van het Belgian Audi Club Team WRT wonnen nog maar eens de Pirelli Pit Stop Award (door als snelste banden te wisselen) en het Belgische team van zijn kant diept de kloof uit in de rangschikking bij de Teams. Bij de rijders staan Christopher Mies en Alex Riberas op kop in de Sprint Cup (waarvan de volgende wedstrijd plaatsvindt in Budapest op 1 en 2 september) en vergroten ze hun voorsprong in de stand van de Blancpain GT Series. Een mooie manier om de Total 24 Hours of Spa aan te snijden !

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS