Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Twee racende broers Laurens vs Dries Vanthoor: "Emotionele deel is voor mijn ouders"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 april 2016 12:13 • Print artikel

De naam Vanthoor is een naam om rekening mee te houden in het GT-racen. Laurens Vanthoor heeft furore gemaakt in verschillende kampioenschappen en wedstrijden. Zo schreef de Belg al verschillende titels op zijn naam met de Audi R8 LMS Ultra. De coureur uit Hasselt krijgt dit jaar ondersteuning van zijn broer, want ook Dries Vanthoor is opgenomen in het team van Belgian Audi Club Team WRT.

Laurens en Dries Vanthoor

Het tweetal neemt het dit jaar tegen elkaar op in gelijkwaardige bolides en dat beloofd een mooi gevecht te worden. Voorafgaande aan zijn debuut in Misano vertelde de 17-jarige Dries het volgende: “Ik weet dat het ongelofelijk is waar ik ben, in wat slechts mijn tweede seizoen autosport is en ik weet dat het een mega-uitdaging wordt, maar ik voel me mentaal en fysiek klaar. Iedereen blijft me vragen hoe het voelt om tegelijkertijd een teamgenoot en rivaal van mijn broer te zijn, maar dat is geen probleem voor mij en ik dank hem voor alle ondersteuning die hij gegeven heeft. Om samen een paar met Robin Frijns te vormen is een echte plus: Hij is erg snel, heeft ieder kampioenschap gewonnen waarin hij geracet heeft en ik ken hem sinds ik een kleine jongen was die kartraces gingen kijken, waar hij en Laurens deelnamen.”

Ondertussen blijf zijn broer Laurens rustig onder de komst van zijn jongere broer in het kampioenschap: “Ik ben echt benieuwd hoe Dries gaat presteren en laten we hopen dat hij niet voor me zit! Meer serieus, ik ze hem als een ander teamlid en een ander rivaal, ondanks dat ik hem beste wens. Het emotionele deel is voor mijn ouders.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS