Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Intercontinental GT Challenge: Audi met WRT, Vanthoor en Vervisch naar Laguna Seca

Uitgegeven door Johan Vis • 25 maart 2019 13:08 • Print artikel

Audi, drievoudig en regerend kampioen in de Intercontinental GT Challenge, is het seizoen 2019 niet op een ideale manier gestart bij de 12 Uren van Bathurst. Het merk met de vier ringen is bijgevolg vastberaden om het tij te doen keren bij de California 8 Hours op zaterdag 30 maart !

Audi WRT GT Racing 2019

Op het circuit van Laguna Seca waar Audi in het verleden al heel wat succes kende (acht zeges in de American Le Mans Series met de R8 en R10 TDI proto’s), is de constructeur uit Ingolstadt tot dusver ongeslagen in de IGTC, na de zeges in 2017 en 2018. Twee jaar geleden wonnen Pierre Kaffer, Kelvin van der Linde en Markus Winkelhock de eerste editie van de race in California met het Audi Sport Team Magnus, waarna diezelfde Kelvin van der Linde, Christopher Haase en Christopher Mies de race het jaar nadien op hun palmares mochten bijschrijven.

Dit jaar kan Audi rekenen op twee uitstekende teams. Audi Sport Team Land, regerend kampioen in Laguna Seca, treedt aan met twee laureaten uit 2018: Kelvin van der Linde en Christopher Mies. Markus Winkelhock, de Intercontinental GT Challenge-kampioen bij de rijders in 2017, completeert de bezetting.

Uit Belgische hoek heeft het Audi Sport Team WRT eveneens sterke ambities om de overwinning binnen te slepen voor één van de weinige races die nog ontbreekt op het palmares van het WRT-team. De troepen van Vincent Vosse zullen in elk geval sterk voor de dag komen met in hun gelederen de winnaar van 2018, Christopher Haase, en de twee Belgian Audi Club-rijders Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor. Hun doel op het circuit ten zuiden van San Francisco is meer dan ooit het laten klinken van de Brabançonne!

Na de trainingen (waaronder een Superpole) die vrijdag op het menu staan, gaat de wedstrijd van start op zaterdag om 8:30u lokale tijd (16:30u Belgische tijd).

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS