Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Dries Vanthoor: "Belgian Audi Club Team WRT helpen in het team-klassement, niets meer te verliezen"

Uitgegeven door Johan Vis • 6 september 2018 12:49 • Print artikel

Met een vijfde en een zevende plaats kwamen Dries Vanthoor en zijn teamgenoot tweemaal in de punten terecht tijdens het weekend van de Blancpain GT Series Sprint Cup op de Hungaroring. “Al is dat niet het resultaat dat we voor ogen hadden”, legt de Belg uit die vorig jaar beide Hongaarse races won. “Het werd een moeilijk weekend. We kenden technische problemen tijdens de vrije trainingen en konden slechts twee ronden afwerken.

Dries Vanthoor:

Zonder die voorbereiding kom je dan ook in de problemen tijdens de kwalificatiesessies. Ik tekende voor de achtste chrono voor Race 1, waarin we opklommen naar de vijfde stek. Op zondag vertrokken we zestiende, maar de regen gaf ons de kans om terug te komen. We profiteerden van een hergroepering door de safetycar en van meer regen om van de veertiende of vijftiende plaats door te schuiven naar de vijfde plek in de laatste ronde. Door de intensiteit van de laatste ronde werd ik echter geraakt en viel ik terug naar de zevende positie.

Dat hoort bij autosport. We zijn uitgeschakeld voor het rijderskampioenschap en hebben op de Nürburgring niets meer te verliezen. We waren daar al meermaals in grote vorm en de ambitie is om Belgian Audi Club Team WRT te helpen en zo het teamklassement op te strijken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS