Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Blancpain GT World Challenge Europe: het Belgian Audi Club Team WRT achtervolgd door de pechduivel in Brands Hatch!

Uitgegeven door Johan Vis • 9 mei 2019 12:05 • Print artikel

Het Belgian Audi Club Team WRT heeft in het verleden altijd weten te schitteren in Brands Hatch. Ditmaal bleek de seizoensopener van de Blancpain GT World Challenge Europe (de nieuwe naam van de Sprint Cup) echter ongelooflijk frustrerend voor het Belgische team.

Belgian Audi Club Team WRT

Veranderlijke weersomstandigheden bij de kwalificaties brachten heel wat – onaangename – verrassingen. In de eerste sessie konden de “Belgische” Audi R8 LMS geen rol spelen in de voorste gelederen, met als beste resultaat een 8e plaats voor Ezequiel Pérez-Companc, de teamgenoot van Dries Vanthoor op de #1. Shae Davies (#17) eindigde op de 11e plaats, Oscar Tunjo (#10) op de 13e en Charles Weerts (#2) op de 15e.

Maar ook bij de tweede kwalificatie tekende de pechduivel present. In zijn eerste snelle ronde werd Christopher Mies verrast door een stortbui in de allerlaatste bocht alvorens hij hard werd aangereden door een andere auto die zich eveneens verslikte op de natte piste. Niet alleen zag de Duitser zijn sessie geruďneerd, ook verhinderde de getoonde rode vlag Dries Vanthoor om een tijd neer te zetten. Toen de sessie werd opnieuw werd gestart, viel de regen plots veel intenser uit de hemel en kon de Limburger niet beter doen dan de 22e plaats. Aan boord van de #17 besloot Tom Gamble op een 9e plaats, terwijl Rik Breukers met de #10 beslag legde op de 19e positie.

Gezien het circuit bekend staat als een piste waar inhalen zeer lastig is, was het meteen ook duidelijk dat het vervolg van het weekend zeer moeilijk zou worden. Het hoofd laten hangen is evenwel niet iets waarvoor het Belgian Audi Club Team WRT gekend is!

In de eerste race werd Ezequiel Pérez-Companc tot een passage door de grindbak gedwongen om een aanrijding in de eerste bocht te vermijden en hierbij viel de Argentijn terug tot de 20e plaats. En hoewel de #1 kon opklimmen in de rangschikking tot een 11e plaats, deed een Drive Through voor het niet-respecteren van de gele vlag de wagen opnieuw tijd verliezen. Dries Vanthoor overschreed vervolgens de finishvlag op de 11e plaats. In tussentijd ontpopten Shae Davies en Tom Gamble zich als beste WRT-rijders met een 6e plaats, terwijl het duo Oscar Tunjo-Rik Breukers als 9e afsloot en de tandem Charles Weerts-Christopher Mies op een 12e plaats eindigde na een schitterende remonte… volgend op een lekke band!

Helaas moest het ergste toen nog komen, in Race 2. Tom Gamble, de best geplaatste Belgian Audi Club Team WRT-rijder op de startgrid, raakte betrokken in een aanrijding in de openingsronde, waarna hij en teamgenoot Shae Davies meteen de handdoek moesten werpen. Even later verloren we in een massacrash de #10 van Tunjo-Breukers en de #1 van Pérez-Companc-Vanthoor. Enkel de #2 van Charles Weerts en Christopher Mies haalde dus de finish. Het duo beloonde de prestaties van de mekaniekers (die de ganse nacht gewerkt hadden om de wagen te herstellen) met een 6e plaats.

Gebrand op revanche is het team vastbesloten om de pech uit te wissen bij de volgende afspraak. Dit weekend is Silverstone het strijdtoneel voor de tweede meeting van de Blancpain GT Series Endurance Cup.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS