Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Blancpain GT Series, Intercontinental GT Challenge en VLN op het menu van Team WRT

Uitgegeven door Johan Vis • 23 maart 2019 12:05 • Print artikel

Zoals reeds het geval is vanaf de oprichting van het kampioenschap in 2011, vormt de Blancpain GT Series voor het Belgian Audi Club Team WRT het hoofdprogramma wat betreft GT3-racerij. In acht seizoenen tijd heeft het Belgische team niet minder dan 22 titels veroverd met de duidelijke doelstelling dat palmares dit jaar verder aan te dikken.

WRT Blancpain GT Series, Intercontinental GT Challenge en VLN

Daarom zetten de troepen van Vincent Vosse drie nagelnieuwe Audi R8 LMS Evo in in de Blancpain GT Series Endurance Cup en vier in de Blancpain GT World Challenge Europe, de nieuwe naam die aan de Sprint Cup werd gegeven met het oog op het verzekeren van de continuïteit met de Amerikaanse en Aziatische kampioenschappen.

In de Blancpain GT World Challenge Europe, zullen de Belg Dries Vanthoor (21 jaar) en de Argentijn Ezequiel Pérez-Companc (24 jaar) een niet te onderschatten duo vormen dat snelheid en ervaring combineert. Een andere R8 LMS Evo zal in de Pro-klasse worden ingezet voor de ervaren Christopher Mies (de 29-jarige Duitser betwist zijn 9e seizoen met het team) en de zeer jonge Belg Charles Weerts. Deze 18-jarige inwoner van Aubel maakt daarbij de overstap van de eenzitterij (afgelopen jaar kwam hij uit in het Duitse Formule 4 kampioenschap) naar de GT-racerij. Zijn debuut in de discipline eind 2018, in het kader van de FIA GT Nations Cup, is hoegenaamd niet onopgemerkt voorbijgegaan!

De twee overige Audi R8 LMS Evo zullen uitkomen in de Silver Cup van deze Blancpain GT World Challenge Europe met aan het stuur vier nieuwe namen. Het Nederlandse talent Rik Breukers (20 jaar) koestert hoge verwachtingen nadat hij achtereenvolgens de 24 Uren van Dubai en de GTD-klasse in de 24 Uren van Daytona en de 12 Uren van Sebring won. Hij zal team vormen met de oud-eenzitterrijder Oscar Tunjo, een 23-jarige Colombiaan die vorig jaar met een Audi de ADAC GT Masters betwistte. De laatste wagen wordt toevertrouwd aan de Australiër Shae Davies (29 jaar), die overstapt vanuit de 2e divisie van de Australische Supercars, en de zeer jonge Tom Gamble (17 jaar). Deze laureaat van de McLaren Autosport BRDC Young Driver Award nam afgelopen seizoen de handschoen op in het Britse F3 kampioenschap, nadat hij zich eerder reeds liet opmerken in de merkencups van Ginetta.

Drie wagens voorzien van de gekende vier ringen zullen worden ingezet in de Blancpain GT Series Endurance Cup. In de Pro-klasse treffen Dries Vanthoor en Ezequiel Pérez Companc de Spanjaard Alex Riberas (25 jaar) aan, vorig jaar nog vicekampioen in de Sprint Cup met het Belgian Audi Club Team WRT. Rik Breukers en Charles Weerts tekenen present in beide kampioenschappen van de Blancpain GT Series en zullen een trio vormen in de Silver Cup met de Mexicaan Ricard Sanchez (29 jaar). Deze voormalige laureaat van de GT Academy georganiseerd door Playstation beschikt over heel wat ervaring met zowel GT3 als proto’s (LMP3).

De derde R8 LMS Evo komt tevens uit in de Silver Cup. De Australiër Shae Davies vervolledigt zijn programma door eveneens de Endurance Cup te betwisten. Hij zal het gezelschap krijgen van de Fransman Paul Petit (25 jaar), die afgelopen jaar het mooie weer maakte in de LMP2-klasse van de ELMS, en de Brit Alex MacDowall (28 jaar), die op zijn palmares onder andere een GTE-titel in diezelfde ELMS heeft staan, naast heel wat ervaring in het FIA WEC en het FIA WTCC.

Aan het programma in de Blancpain GT Series zal Team WRT ook minstens een deelname aan de California 8 Hours in Laguna Seca (op 30 maart met het trio Dries Vanthoor-Frédéric Vervisch-Christopher Haase) toevoegen, terwijl het team mogelijk ook zal starten in andere wedstrijden uit de Intercontinental GT Challenge. Ook bij de 12 Uren van Spa, onderdeel van de 24H Series, zal er een WRT Audi aan de start staan, met Stanislav Minsky, Steijn Schothorst en Marco Seefried aan het stuur. Tot slot staan er ook drie races van het VLN Langstreckenmeisterschaft op het menu, met het Franse trio François Perodo, Mathieu Vaxivière en Emmanuel Collard.

Een overzicht van de rijdersbezettingen:

Blancpain GT World Challenge Europe

#1 Ezequiel Pérez Companc (AR) – Dries Vanthoor (BE) Pro
#2 Charles Weerts (BE) – Christopher Mies (DE) Pro
#10 Oscar Tunjo (CO) – Rik Breukers (NL) Silver
#17 Shae Davies (AU) – Tom Gamble (UK) Silver

Blancpain GT Series Endurance Cup

#2 Álex Riberas (ES) – Ezequiel Pérez Companc (AR) – Dries Vanthoor (BE) Pro
#10 Charles Weerts (BE)– Rik Breukers (NL) – Ricardo Sánchez (MX) Silver
#17 Shae Davies (AU) – Paul Petit (FR) – Alex MacDowall (UK) Silver

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS