Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Blancpain GT Series: Belgian Audi Club Team WRT beperkt de schade na een moeilijk weekend

Uitgegeven door Johan Vis • 5 september 2018 11:49 • Print artikel

Het weekend in Boedapest vormde de achtste afspraak voor de Blancpain GT Series en de voorlaatste van de Sprint Cup. Voor Belgian Audi Club Team WRT zat het gehoopte resultaat er niet in, met een vierde plek in de tweede manche als beste resultaat. Vanaf de vrije trainingen bleek dat de Audi R8 LMS niet het juiste ritme in huis hadden om een rol van betekenis te spelen op een droog circuit. En de wisselvallige weersomstandigheden op zaterdag en zondag volstonden niet. Alex Riberas en Christopher Mies, de leiders in het kampioenschap, vertrokken van de derde plaats voor de eerste confrontatie. Maar een hevige regenbui enkele uren voor de start bracht een vochtige piste teweeg voor de openingsfase, al had de zon ondertussen wel haar terugkeer gemaakt. Bijna alle deelnemers vertrokken met slicks, behalve Andrew Watson, die met zijn BMW door het peloton kliefde.

Blancpain GT Series

Het asfalt was alweer aan het opdrogen toen de Brit contact maakte met de Audi R8 LMS #1 van Alex Riberas, die de BMW buitenom inhaalde in de laatste bocht. Riberas kwam uit evenwicht en beëindigde zijn wedstrijd in de muur. Een dag later kon de tandem Mies-Riberas profiteren van meer regen om op twee ronden van het einde de tweede plek te bezetten. Na afloop van een erg intense finale, tikte de Spanjaard van Belgian Audi Club Team WRT als vierde aan. Het duo van de Audi #1 behoudt op die manier de koppositie in het kampioenschap, maar wel op gelijke hoogte met Mercedes AMG-rijders Marciello en Meadows. Dat belooft voor een boeiende finale op de Nürburgring, op 15 en 16 september !

Aan het stuur van de Audi #2 kregen Dries Vanthoor en Will Stevens meteen elektrische problemen te verwerken, waardoor ze niet in normale omstandigheden aan de start konden komen van de vrije trainingen. Onze landgenoot beperkte de schade dankzij een achtste chrono in zijn kwalificatiesessie. In de race volstond een fantastische prestatie van de Limburger en een supersnelle pitstop van Team WRT om de Audi #2 naar de derde plek te stuwen. En hoewel Will Stevens, die erg weinig aan het stuur had gezeten, nog twee plekken moest prijsgeven in de slotfase, schonk het resultaat voldoening. Op zondag maakten de twee kerels aanspraak op een top 5-notering, ondanks een zestiende startplaats. Maar in een verwarrende laatste ronde kwam Stuart Leonard in contact met Dries Vanthoor, die de controle over het stuur verloor. De Belgian Audi Club-rijder kwam als zevende over de meet.

Net als in Misano deelden onze landgenoot Adrien De Leener en de jonge Zwitser Ricardo Feller het stuur van de Audi #3 ingezet in de Silver Cup. De twee beloften zatenop zaterdag in de top 5 van het Silver-klassement en veroverden zelfs de kleinste podiumtrede (en een tiende plek algemeen) na een erg solide wedstrijd op zondag. De #17 kende tot slot een weekend om te vergeten. Een opgave op zaterdag en vervolgens een straf (na het contact met Dries Vanthoor) stonden een puntenscore voor het tweetal Stuart Leonard-Robin Frijns in de weg. In het teamklassement blijft Belgian Audi Club Team WRTzich vooraan handhaven, met een voorsprong van tien punten voor aanvang van de finale op de Nürburgring.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS