Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Vanaf 2020 een internationale elektrische toerwagenklasse: "Elektrisch racen net zo'n entertainment als..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 oktober 2018 08:24 • Print artikel

De organisatie van het TCR, de WSC, heeft op het Circuit de Barcelona-Catalunya het ETCR gelanceerd. Het kampioenschap gaat in 2020 van start met elektrische toerwagens. Het platform werd al in maart, samen met de Seat Cupra e-Racer, aangekondigd. De verwachting is dat het format in 2020 met een internationaal kampioenschap begint, die te vergelijken is met de WTCR.Daarnaast moet er ook regionale en nationale kampioenschappen gaan komen, die in daarop volgende jaren in verschillen regio’s van de grond moeten komen. De lancering werd gedaan met een eerste publieke demo van de Cupra e-Racer, waarbij Jordi Gene achter het stuur zat.

“Het ETCR past elektrische aandrijving op dezelfde wijze toe als het chassis concept van de TCR-auto’s”, zei WSC-president Marcello Lotti. “Het krijgt inmiddels al de interesse van verschillende autofabrikanten, die het ook zien als een gereedschap om de rol van de autosport als een platform te zien voor research en development, waarbij de ervaringen en innovaties worden overgebracht naar de standaard producten.”

“Ons doel is om aan de fans te tonen dat elektrisch autoracen net zo veel entertainment is als van auto’s met verbrandingsmotoren. En we willen dat benadrukken met de verregaande ontwikkeling van de Curpa, vanuit een technisch oogpunt in het algehele project.”

“De samenwerking tussen WSC en Seat begon al ten tijde van het opstarten van het TRC-concept en is nu een stap verder gekomen gedurende het project, met de ontwikkeling van de eerste raceauto die in overeenstemming is met de ETCR technische regels.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS