Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

UITSLAGEN: Hofor-Racing leidt na eerste deel Hankook 12H ZANDVOORT, maar...

Uitgegeven door Johan Vis • 6 mei 2016 21:05

ZANDVOORT – Nadat er drie uur van de Hankook 12H ZANDVOORT zijn afgewerkt, rijdt de Hofor-Racing Mercedes-Benz SLS AMG GT3 (#9, Michael Kroll/Chantal Kroll/Kenneth Heyer/Bernd Küpper/Roland Eggimann) aan de leiding. De auto’s blijven gedurende de nacht in het parc fermé totdat de race morgen om 9.20 uur wordt hervat. De Precote Herberth Motorsport Porsche 991 GT3 R (#911, Daniel Allemann, Ralf Bohn, Robert Renauer, Alfred Renauer) zal dan achter de Hofor-Mercedes als tweede starten. Daarachter volgen de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#33, Horst Felbermayr Jr./Marc Basseng/Max Edelhoff/Peter Schmidt), de tweede Hofor-Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 (#10, Michael Kroll/Chantal Kroll/Kenneth Heyer/Christian Frankenhout/Lance-David Arnold) en de Massive Motorsport-Aston Martin Vantage GT3 (#55, Casper Elgaard/Kristian Poulsen/Nicolai Sylvest/Roland Poulsen). De eerste drie auto’s rijden nog in dezelfde ronde.

12H Zandvoort 2016

Strategiebeslissingen hebben een flinke invloed op de huidige stand. Totdat de race wordt hervat, gelden parc fermé-regels. Behalve de leidende Mercedes-Benz hebben alle auto’s in de top vijf in de slotfase van het eerste deel al een pitstop gemaakt, zodat ze voor de eerste stint van morgen verse banden en een grote hoeveelheid brandstof aan boord hebben. Het leidende Hofor Racing-team daarentegen gaf de voorkeur aan een betere positie op de baan, maar zal daardoor kort na de herstart van morgen moeten binnenkomen voor een stop.

De Ram Racing-Mercedes-AMG GT3 (#30, Tom Onslow-Cole/Paul White/Stuart Hall) die vanaf de pole-position startte, tal de race met een straf van tien ronden hervatten. Paul White kwam in botsing met een Porsche die achterstand had en moest voor reparatie de pits in, wat volgens de parc fermé-regels niet mag. Op het moment dat het incident plaatsvond, reed Ram Racing op de tweede plaats.

Hankook 12H Zandvoort 2016

Er was ook drama in de 991-Porsche-Cup-klasse. De HRT Performance Porsche 991 Cup (#73, Fabian Engel/Stephen Borness/Kim André Hauschild/Renger van der Zande) verloor de leiding in de klasse na een spin in de voorlaatste ronde. Daardoor is de MRS GT-Racing Porsche 991 Cup (#78, Charles Putman/Charles Espenlaub/Xavier Maassen) nu de beste 991-auto.

Cor Euser voerde in de beginfase van de race met een flinke voorsprong de klasse SP3 aan met de Cor Euser Racing-Lotus Evora GT4 (#70, Sam Allpass/Dom Bastien/Cor Euser), maar viel later terug naar de derde plaats. Vervolgens kregen de beide JR Motorsport-BMW’s, de M3 F80 Endurance (#103, Eric vd Munckhof/Daan Meijer) en de E90 (#102, Bob Herber/Steven Liquorish/Marting Lanting) te maken met problemen, waarop Cor Euser Racing de leiding toch weer in handen kreeg. De Nova Race-Ginetta G55 GT4 (#284, Luca Magnoni/Roberto Gentili/Michael Hofmann/Luca Rangoni) rijdt met een ronde achterstand op de tweede plaats in de klasse, gevolgd door de Tischner Motorsport-BMW E46 M3 Coupe (#104, Michael Tischner/Matthias Tischner/Ulrich Becker).

Hankook 12H Zandvoort 2016

Ondanks een excursie door de grindbak van de Tarzanbocht rijdt de NKPP Racing-SEAT Leon Cup Racer (#125, Gijs Bessem/Harry Hilders) aan de leiding van de TCR-klasse voorafgaand aan het tweede deel van de Hankook 12H ZANDVOORT, al rijdt ook de Red Camel-Jordans.nl-SEAT Leon Cup Racer (#303, Ivo Breukers/Rik Breukers) nog in dezelfde ronde. De Team Bleekemolen-SEAT Leon Cup Racer (#127, Sebastiaan Bleekemolen/Melvin de Groot) heeft al vier ronden achterstand.

De Team Altran-Peugeot 208 GTi (#208, Kim Holmgaard/Guillaume Roman/Stéphane Ventaja), tevens de leider in het teamklassement, leidt met een voorsprong van twee ronden in de klasse A3. De tweede Team Altran-Peugeot 208 GTi (#205, Thierry Boyer/Stéphane Cristinelli/Gonzalo Martin de Andres) zal proberen vanaf de tweede plaats in de klasse terrein goed te maken. De Sorg Rennsport-BMW M235i Racing Cup (#151, Maciej Dreszer/Kevin Warum/Heiko Eichenberg) rijdt in dezelfde ronde op de derde plaats.

Hankook 12H Zandvoort 2016

De Team K-Rejser-Peugeot RCZ (#171, Jacob Kristensen/Jan Engelbrecht/Jens Mølgaard) startte als tweede en nam de leiding in de klasse A2 over. De van pole in de klasse vertrokken RKC/TGM Honda FD2-Civic Type-R sloot het eerste deel van de race als tweede af, gevolgd door de Team Sally Racing Renault Clio Cup III (#172, Martin Sally Pedersen/Peter Obel/Mads Christensen/Jannik Larsen).

Motors TV hervat op zaterdag zijn live-uitzendingen vanuit Zandvoort van 8.15-12.15 uur, 13.15-14.15 uur en 16.30-18.26 uur. Live-streaming in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is gedurende het volledige evenement beschikbaar via de website www.24hseries.com. Ook op Facebook (24H Series), Twitter (@24HSeries) en Instagram (24H Series) zijn er regelmatige updates. Nadere informatie over de Hankook 12H ZANDVOORT is te vinden via www.24hseries.com.

Hankook 12H Zandvoort Stand per klasse

Hankook 12H Zandvoort uitslag na drie uur (0verall stand na drie uur racen)

Koopjedeal


De beste dagdeals met grote kortingen! Elke dag nieuwe dagaanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag! Kijk HIER eens vanuit je luie stoel of er iets bijzit voor je!!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS