Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Spannende VLN4 op de Nürburgring-Nordschleife wordt in voordeel van Black Falcon beslecht

Uitgegeven door Miguel Bosch • 19 juli 2019 12:02 • Print artikel

In een gevecht tussen Black Falcon Team AutoArena Motorsport, GetSpeed Performance en Walkenhorst Motorsport tijdens VLN4 heeft de #6 Black Falcon Mercedes-AMG GT3 van Manuel Metzger en Patrick Assenheimer aan het langste eind getrokken. Het Duitse duo pakte na een fel gevecht in de eindfase de leiding en reed met een net iets betere strategie naar de eindzege in de 50. Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy op de Nürburgring-Nordschleife.Patrick Assenheimer opende de race voor Black Falcon. Met een solide pace wist hij de kopgroep bestaande uit professionals zoals 24 Uur van de Nürburgring-kampioen Frank Stippler in de Phoenix Racing Audi R8 LMS GT3, polesitter David Pittard in de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 en Marek Böckmann in de GetSpeed Performance Mercedes-AMG GT3 niet al te ver te laten uitlopen.

Halverwege de wedstrijd nam Manuel Metzger de bolide van Assenheimer over. Het gat naar leider Philip Ellis in de eerder door Böckmann bestuurde GetSpeed AMG werd al snel door de Duitser dichtgereden en de aanval ingezet. De GetSpeed-piloot zette echter alles op alles om zijn merkgenoot achter zich te houden waarbij het in de snelle Tiergartenbocht tot een aanvaring kwam waarbij Metzger de leiding overnam.Achter het strijdende duo had Christian Krognes in de Walkenhorst BMW ook de aansluiting gevonden en loerde op een foutje, wetende dat de BMW niet de topsnelheid heeft tegenover de AMG’s om op het lange Döttinger Höhe via de slipstream aan ze voorbij te gaan. Hoewel Ellis zijn meerdere in Krognes moest erkennen, was Metzger een brug te ver voor de Noor. Verder dan enkele centimeters tot de achterbumper van de AMG kwam Krognes niet voordat hij twee ronden voor het einde samen met Ellis de pits indook voor een laatste splash-and-dash.

De kortere race van 3 uur en 30 minuten veroorzaakt door een uitgelopen kwalificatie zorgde ervoor dat de laatste pitstop tot op een ronde van het einde kon worden uitgesteld. Omdat het Walkenhorst-team schade aan de bolide—dezelfde die volgende week in de 24 Uur van Spa aan de start staat—vreesde, nam het team de tijd om de BMW aan een korte inspectie te onderwerpen. Schade bleek er niet te zijn, maar de 12 seconden die Krognes langer in de pits doorbracht koste hem wel de tweede plaats aan Ellis.Metzger kwam een ronde later binnen voor zijn laatste pitstop. Enkele liters om de laatste ronde uit te rijden werden bijgetankt waarna hij niet meer was bij te halen voor Ellis. Black Falcon pakte de eerste overwinning van het seizoen, die door Metzger omschreven werd als genoegdoening na een onfortuinlijk uitvallen vanuit leidende positie tijdens de 24 Uur van de Nürburgring vorige maand.

Ellis en Böckmann kwamen als tweede binnen in de GetSpeed Performance Mercedes-AMG GT3 terwijl Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3-rijders Pittard, Krognes en Jody Fannin het podium completeerde.

De enige twee Nederlanders in de race, Marco van Ramshorst (PB Per4mance Porsche Cayman S, enige deelnemer in SP4T-klasse) en Chris Rothoff (Korte Motorsport BMW 325i, P10 in V4-klasse) kwamen als respectievelijk 48ste en 86ste in het algemene klassement over de eindstreep.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS