Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

PROsport Racing start seizoen 2024 van de NLS naast Aston Martin ook met een BMW M4 GT4

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 4 april 2024 15:37

PROsport Racing

Al vele jaren is de NLS een van de hoofdprogramma's in het racejaar van PROsport Racing. Dat is ook dit jaar het geval, want het raceteam uit Wiesemscheid zal met een groot aantal bolides deelnemen aan de traditionele raceserie op de Nordschleife. Het raceteam van Chris Esser neemt met twee Aston Martin Vantage GT3's deel aan de races voorafgaand aan de 24-uursrace op de Nürburgring. Eén auto start in de SP9 Pro-klasse, terwijl de andere auto meedoet in de SP9 Pro-Am-klasse. Tot aan de 24-uursrace zullen de raceauto's door verschillende coureurs worden bestuurd om de optimale rijdersparen te vinden voor de auto die deelnemen aan de uithoudingsmarathon tijdens het hoogtepunt van het seizoen aan het begin van de zomer.

PROsport Racing

PROsport Racing zal ook verschillende Aston Martin Vantage-auto's inzetten in de GT4-klasse, de SP10-categorie. Net als bij de GT3-auto ligt de focus hier in eerste instantie op de voorbereiding van de 24-uursrace. Daarom zal er ook een wisseling van coureurs achter het stuur van de GT4-auto's plaatsvinden. Enkele nieuwkomers, zoals de snelle Zwitserse Jasmin Preisig, zullen ook achter het stuur van de Aston Martin kruipen. Het raceteam zet drie Vantage GT4's in voor de 24-uursrace, waarvan er één wordt gebruikt om de klasse-overwinning aan te vallen, terwijl ambitieuze gentleman-coureurs in de zusterauto's zullen strijden.

GT4

PROsport Racing verwelkomt nog een nieuwkomer in de GT4-klasse: het raceteam uit Wiesemscheid zet voor het eerst een nieuwe BMW M4 GT4 in! "Het gebruik van de BMW is praktisch een proefproject voor ons. We willen bijblijven in de GT4-sector en onze opties voor de toekomst openhouden. We zijn benieuwd hoe de auto verschilt van onze gebruikelijke Aston Martin", legt teambaas Chris Esser uit. Deze auto wordt ook ingezet in de Nürburgring Endurance Series. We zijn trots op ons uitgebreide programma in de Nürburgring Endurance Series tot aan de 24-uursrace. We hebben maximaal zes auto's op de grid, wat voor ons het maximum is, zeker gezien de overlapping met de GT4 European Series," zegt Chris Esser. "Maar we plannen ook spannende projecten op de Nordschleife voor de races na de 24-uursrace. Hierover volgt later nieuws!"

Schema Nürburgring Endurance Series 2024:
06/04 - NLS1: 64e ADAC ACAS Cup
07/04 - NLS2: 63e ADAC Reinoldus endurancerace
13.04. - ADAC 24h Nürburgring Kwalificatierace 1*
14.04. - ADAC 24h Nürburgring Kwalificatierace 2*
22/06 - NLS3: 69e ADAC Westfalenfahrt
03/08 - NLS4: 6e ADAC Ruhr Cup Race
19.10. - NLS5: 55e ADAC Adenauer Rundstrecken-Trofee
16.11. - NLS6: 56e ADAC Barbarossa Prijs

*De twee races van de ADAC 24h Nürburgring Qualifiers maken dit jaar deel uit van de Nürburgring Endurance Series.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS