Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nederlanders vullen podium Hockenheim met ADAC GT Masters

Uitgegeven door Jordy Stuivenberg • 1 juni 2010 18:31 • Print artikel

De vijfde en zesde ronde van de ADAC GT Masters op het F1-circuit van Hockenheim zijn achter de rug. Verschillende Nederlandse rijders, zoals Peter Kox en Jan Lammers, namen met verdeeld succes deel aan de wedstrijden. Ook buiten het racen om was er veel te beleven.

Peter Kox

De eerste race werd winnend afgesloten door Jörg en Tim Bergmeister in de snelle Porsche 997 GT3 R. Voor ons Nederlanders belangrijker was de tweede plek van Peter Kox en zijn teamgenoot Albert von Thurn und Taxis. Kox was na afloop zeer tevreden en besefte dat de tweede plek het hoogst haalbare was: “De laatste ronden was het vertrouwen in de wagen een beetje weg, daarom kon ik niet meer aanvallen. We hadden graag gewonnen, maar voor het kampioenschap is een tweede plek prima.


Ronald van de Laar en Michael Bleekemolen werden in de Porsche van Aevitae Bleekemolen Racing tweede in hun klasse. “De start was erg hectisch”, aldus Van de Laar. “Maar we zijn er goed doorheen gekomen. Ik kwam al snel daarna in een goed ritme en kon een goede race rijden. Michael heeft de race goed afgesloten voor het team.”

an Lammers en Marius Ritskes

Marius Ritskes en Jan Lammers werden derde achter Van de Laar en Michael Bleekemolen. Het duo werd derde algemeen. Ritskes was tevreden, en dat is begrijpelijk: “Dit was pas mijn eerste race van het jaar in de ADAC GT Masters en volgens mij heb ik een goede race gereden. De Corvette van Callaway is de ideale wagen voor een rijder als ik. Ik heb lang niet zoveel plezier meer gehad.”

Corvette van Lammers en Ritskes

De tweede wedstrijd werd zowel een groot succes als een deceptie voor de Nederlandse deelnemers. Von Thurn und Taxis en Kox wisten de race te winnen met een voorsprong van bijna zeven seconden. Zij hebben nu ook de leiding in het kampioenschap in handen. Bleekemolen/Van de Laar en Lammers/Ritskes haalden de finish niet.

De Nederlanders in Hockenheim:

Race 1:
2. Kox / Von Thurn und Taxis
9. Van de Laar / Bleekemolen
11. Ritskes / Lammers

Race 2:
1. Kox / Von Thurn und Taxis
- Van de Laar / Bleekemolen
- Ritskes / Lammers

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS