Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nederland succes bij Goodwood Revival: David en Olivier Hart pakken met de AC Cobra glorieuze overwinning bij RAC TT

Uitgegeven door Ronald Loenen • 13 september 2018 09:52 • Print artikel

Tijdens de Goodwood Revival hebben vader en zoon Hart, met de perfect geprepareerde AC Cobra van DHG Racing, de prestigieuze RAC TT race voor GT-wagens tot 1966 gewonnen. Zette de 19-jarige Olivier Hart de Cobra op zaterdag - in een uiterst sterk deelnemersveld - al op spectaculaire wijze op pole-position, de manier waarop hij zondag, nadat hij het stuur van zijn vader had overgenomen, de Amerikaanse coupť naar de overwinning sleurde, was minstens zo indrukwekkend.

Goodwood Revival


David Hart nam de start voor zijn rekening en moest het in de beginfase van de race opnemen tegen de AC Cobraís van onder andere Gans/Sheddan, Le Blanc/Stretton en Bryant/Smith en de Jaguar E-Type van Minshaw/Keen. Het had allemaal al meteen helemaal mis kunnen gaan voor de snelle Nederlanders, toen David Hart de afzetting bij de chicane toucheerde en een tijdstraf van vijf seconden opliep. Maar de race ging door en David hield de leiding tot aan de rijderswissel. Daarna nam Olivier het stuur over en sleurde de Cobra op magistrale wijze over het roemruchte Engelse circuit. Hij bouwde aan een stevige voorsprong, die uiteindelijk opliep tot ruim achttien tellen.

null


Wat de overwinning nog meer glans geeft is de deelname van grote huidige- en voormalige toppers uit de internationale toerwagen- en sportwagenwereld. Op de omvangrijke deelnemerslijst prijkten de namen van onder andere: meervoudig Le Mans winnaars Emanuele Pirro en Andre Lotterer, BTCC toppers Steve Soper en Jason Plato, WTCC kampioenen Andy Priaulx en Rob Huff, maar ook Nicolas Minassian, Tom Blomqvist, Romain Dumas, Oliver Jarvis en Darren Turner.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS