Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maxime Potty rijdt zich in de kijker bij TCR Europe Trophy: "Er is zelfs geen krasje op de auto"

Uitgegeven door Johan Vis • 3 november 2017 09:50 • Print artikel

Hij is er amper 17, maar afgelopen weekend bewees hij nog eens dat hij alles heeft om een grote GT-coureur te worden! Door in de TCR Europe Trophy beslag te leggen op de vierde plaats wist Maxime Potty op het Noord-Italiaanse circuit van Adria te schitteren. In een startveld met 19 deelnemers wist de rijder van de Golf GTI TCR #88 van Team WRT zich ook op te werpen als beste vertegenwoordiger van Volkswagen. Om zo, net voor de winterstop, nog eens serieus indruk te maken!

Maxime Potty

Een week nadat hij de TCR Benelux met een overwinning en een derde plaats in het kampioenschap afsloot reed Maxime Potty zich opnieuw in de kijker, ter gelegenheid van de TCR Europe Trophy, een competitie die over één meeting gaat en op het circuit van Adria werd afgewerkt.

Na tijdens het eerste kwalificatiegedeelte de tweede tijd algemeen te hebben neergezet ging de rijder van de Belgian VW Club voor het tweede gedeelte over naar een tactische keuze. “In tegenstelling tot andere rijders, die twee keer nieuwe banden lieten monteren, verkoos ik er één te sparen voor de races”, legt hij uit. “In de wetenschap dat de startgrid voor Race 2 werd gevormd door de omgekeerde Top-10 van de kwalificaties leek ons dat een goede keuze. Door me als zesde te plaatsen kon ik zo twee keer van op de derde startrij aan de race beginnen.”

Ondanks zijn amper 17 jaar gaf de rijder uit Hamoir opnieuw blijk van een ontzettende volwassenheid. In de eerste race hield hij alles onder controle, finishte als zesde en vocht in de tweede race voor een plaats in de top-3. Hij ging als vierde over de streep, maar scoorde toch de punten van de derde plaats omdat de voorlopig niet-gehomologeerde Hyundai van Tarquini geen punten scoorde. In de totaalscore over de twee wedstrijden sloot de vertegenwoordiger van Team WRT zijn weekend in de TCR Trophy Europe af op de vierde plaats, als beste van de zes rijders die met een Golf GTI TCR aan de start kwamen.

Maxime Potty

“Tuurlijk had ik graag op het podium gestaan”, geeft Potty toe. “Maar beter doen dan dit was moeilijk. Toch ben ik heel tevreden over dit weekend, waarin alles vlot verliep. Er is zelfs geen krasje op de auto. Bovendien, nadat ik Volkswagen heb geholpen om de Golf GTI TCR tot "Car of the Year" in TCR Benelux te maken, ben ik heel blij dat ik in Italië de kleuren van het merk en van de Belgian VW Club met verve heb kunnen verdedigen.”

Tijd voor de toekomst nu en de voorbereiding op een seizoen 2018, waarin Maxime zijn steile klim op de autosportladder wil verder zetten!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS