Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Loris Hezemans vertegenwoordigt Nederland in Audi TT Cup + ENTRY LIST

Uitgegeven door Dirk Kempen • 26 januari 2015 14:35 • Print artikel

Na een strenge selectie door voormalig DTM-coureur Markus Winkelhock, Le Mans winnaar Marco Werner en rally rijder Sepp Haider zijn de achttien coureurs voor de eerste Audi TT Cup bekend. Onder de achttien deelnemers is één Nederlandse coureur te vinden. De 17-jarige Loris Hezemans rijdt dit jaar in de raceklasse van Audi. Met zijn 17 lentes is Hezemans niet de jongste coureur. Die eer komt toe aan de Fin Joonas Lappalainen die slechts zestien jaar is.

Audi Sport TT Cup racexpress

Hezemans komt uit een racefamilie. Zijn vader Toine Hezemans verwierp in de jaren zeventig bekendheid door zijn vele overwinningen en kampioenschappen. De vader van Loris won de 24 uur van Daytona in 1978, daarnaast won hij tweemaal zijn klasse in de 24 uur van Le Mans. De broer van Loris is Mike Hezemans. Mike Hezemans is een befaamd GT coureur met diverse overwinningen in het FIA GT kampioenschap op zijn erelijst.

De jongste Hezemans maakte in 2014 zijn debuut in de autosport, in de Renault Clio Cup Benelux. Uitkomend voor het familie team scoorde de jongeling twee podium finishes in de laatste races van het seizoen. Hierdoor finishte hij als zesde in de eindklassering van het zeer competitieve kampioenschap.

Naast Hezemans doen er nog zeventien talenten mee in de klasse. Enkele opvallende namen zijn Kaan Önder, Sebastian Landy en Joonas Lappalainen. De Turkse coureur Önder werd in 2014 zesde in het ETCC. Hiermee deed hij ervaring op met een achterwielaangedreven BMW. Landy maakt de overstap vanuit de Verenigde Staten. In de VS werd hij in 2014 derde in het nationale SCCA Mazda MX-5 kampioenschap. Lappalainen won het Zweeds kampioenschap Formule Renault 1.6 in 2014.

Opvallend is dat er maar liefst tien coureur uit Volkswagen ondersteunde raceklassen komen. Hiervan komen zes coureurs uit de Volkswagen Scirocco R Cup, waarvan de Audi TT Cup de opvolger is. Daarnaast komen er coureurs uit de Poolse Volkswagen Castrol Cup, de Volkswagen aangedreven ADAC Formel Masters en er is één coureur die voor Volkswagen rallycross reed.


Coureur Resultaat 2014
Mikaele Ĺhlin-Kottulinsky (ZWE) 9e in Volkswagen Scirocco R Cup
Levin Amweg (ZWI) 13e in Formule Renault 2.0 Eurocup
Josh Caygill (GBR) 17e in Volkswagen Scirocco R Cup
Marc Coleselli (OOS) 10e in Volkswagen Scirocco R Cup
Lucile Cypriano (FRA) 12e in Volkswagen Scirocco R Cup
Loris Hezemans (NED) 6e in Clio Cup Benelux
Christoph Hofbauer (DUI) 50e in Sodi World Series
Jan Kisiel (POL) 3e in Volkswagen Castrol Cup
Sebastian Landy (USA) 3e in SCCA Mazda MX-5 Cup
Joonas Lappalainen (FIN) 1e in Formule Renault 1.6 Zweden
Emil Lindholm (FIN) 8e in Porsche GT3 Cup Finland
Anton Marklund (ZWE) 6e in FIA WK Rallycross
Dennis Marschall (DUI) 6e in ADAC Formel Masters
Nicolaj Mřller Madsen (DEN) 5e in Volkswagen Scirocco R Cup
Kaan Önder (TUR) 6e in ETCC S2000
Dominik Peitz (DUI) 11e in Volkswagen Scirocco R Cup
Gosia Rdest (POL) 14e in Volkswagen Castrol Cup
Shaun Thong (HKG) 10e in Euroformula Open

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS