Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Honda zet zijn NSX GT3 met een volledig Japanse line-up in tijdens de 10Uur van Suzuka

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juni 2018 09:15 • Print artikel

Honda heeft bevestigd dat men tijdens de 10 uur van Suzuka met een Honda NSX GT3 in actie gaat komen. Tijdens de derde ronde van de Intercontinental GT Challenge komt de Japanse fabrikant in actie met een volledige Super GT-500-line-up aan coureurs.Voormalig Super Formula-coureur Naoki Yamamoto gaat met Daisuke Nakajima en voormalig IndyCar-coureur Hideki Muto plaatsnemen in de door Team Motul ingeschreven Honda. Endurance- en voormalig F1-coureur Shinji Nakano gaat de operatie aansturen. Het team voerde eerder deze week al een test uit op Suzuka, waarmee Honda zich voorbereid op haar tweede, door de fabriek ondersteunde inzet in de IGTC.

“Ik voel me vereerd dat Motul de Honda NSX GT3 heeft gekocht om zich in te schrijven voor de 10 uur van Suzuka endurance race”, zei Honda Motorsport algemeen manager Masashi Yamamoto. “Onze ervaren coureurs komen van het Super GT en zijn bekend met het Suzuka-circuit en ik kijk daarom uit naar de grote inzet van het team gedurende de race.”

Overigens is de door de Honda ondersteunde NSX GT3 niet de enige aanwezige auto van de Japanse fabrikant. Modulo Drago Corse en CarGuy Racing gaan ook met volledige Japanse line-ups rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS