Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Het nieuwe ETCR-kampioenschap verwacht zes fabrikanten: "Niet minder dan vier, dat is zeker"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 oktober 2018 10:35 • Print artikel

Het lijkt er op dat zes fabrikanten in de nieuwe toerwagenklasse van de ETCR gaan stappen. Het elektrische kampioenschap moet in 2020 gaan starten en diverse merken lijken spoedig hun plan bekend te maken. Het kampioenschap werd recent op het Circuit de Barcelona-Catalunya aangekondigd. Volgens Mauricio Slaviero Campos, de CEO van organisator WSC Technology, is heeft het nieuwe platform een gezonde voedingsbodem.“Ik zou zeggen dat we fabrikanten van vele verschillende continenten hebben”, zei de directeur tegen e-racing365. “Ik denk dat het heel goed mogelijk is dat we zes verschillende fabrikanten krijgen. Ik zeg niet dat dat het doel is of dat zoiets gaat gebeuren, maar het is heel goed mogelijk. Mindre dan vier fabrikanten kan ik mij niet voorstellen. We gaan er niet minder dan vier hebben, dat is zeker.”

Op dit moment is de Seat Cupra de enige auto die bestaat voor het nieuwe platform. De auto werd aangekondigd bij de lancering van het nieuwe race platform. Toch wil Slaviero Campos zich nog niet uitlaten over andere potentiële merken. Het kampioenschap moet internationaal volgens de directeur van WSC.

“Het wordt een internationale serie, wereldwijd, met races in Europa, Azië en mogelijk in Amerika”, vertelde Slaviero Campos. “Het wereldkampioenschap, een wereld klasse. Nadat we het wereldkampioenschap hebben opgestart, willen we regionale en lokale klassen hebben. Het plan is om misschien twee jaar na het wereldwijde kampioenschap met de regionale klassen te starten in Europa, in Azië en mogelijk ook in Amerika. Misschien daarna, in een of twee jaar meer, zelfs lokale kampioenschappen. Waarom niet een Brits, Italiaanse of wat dan ook. Dat is het idee. Ons belangrijkste doel is om hetzelfde concept dat we in de TCR hanteren, in de toekomst ook in de ETCR te hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS