Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Ginetta bovenaan in GT4 European Series kwalificatie, Equipe Verschuur P2

Uitgegeven door Dirk Kempen • 7 april 2018 10:28 • Print artikel

Met 44 auto's is de GT4 European Series de drukst bezette klasse tijdens het New Race Festival op Circuit Zolder. Op het circuit van vier kilometer is dit één auto op 91 meter. Voor de coureurs vormde dit een extra uitdaging.

null
Door de hoeveelheid auto's was het voor de coureurs lastig om een vrije ronde te krijgen. De, inmiddels beruchte, pilon speelde opnieuw tweemaal een belangrijke rol. Tweemaal kwam de pilon op de baan wat een rode vlag veroorzaakte. Daarnaast viel er een Aston Martin stil in de eerste kwalificatie, in de tweede kwalificatie viel er een Audi R8 GT4 stil. Tot slot waren er ook auto's met schade. Fransman Sylvain Debs brak een wiel, even later ging Poolse Gosia Rdest in het grind van de eerste bocht.

De 18-jarige Will Tregurtha noteerde de snelste tijd in de kwalificatie. Tregurtha rijdt voor het eerst op Circuit Zolder maar heeft al drie seizoenen met diverse Ginetta's geraced. De Brit hield landgenoot Finlay Hutchison van Equipe Verschuur achter zich. De teamgenoot van Ricardo van der Ende moest genoegen nemen met plaats twee. De volgende Nederlanders in het veld zijn Simon Knap en Max Koebolt op plaats vier. Milan Dontje plaatste zijn Audi R8 GT4 op plaats negen.

null
Koen Bogaerts en Mark van der Aa hebben zich geplaatst in het middenveld. De MDM Motorsport rijders starten de eerste race op plaats zestien, vlak voor Beitske Visser. Verder in het middenveld starten Jelle Beelen en Wolf Nathan vanaf plaats 27. De teruggekeerde Liesette Braams kwalificeerde zich op plaats 35. Luc Braams en Duncan Huisman plaatsten de debuterende Chevrolet Camaro GT4.R op de 37e startplek.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS