Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Gamma Racing Day 2018; bumper aan bumper in TCR Europe met zes merken, vijftien nationaliteiten en meer dan 300pk voor alle auto's

Uitgegeven door Johan Vis • 5 augustus 2018 13:25 • Print artikel

Tijdens de GAMMA Racing Day worden twee sprintraces verreden in de uiterst competitieve Europese toerwagenklasse TCR Europe. Bumper aan bumper gaan meer dan vijftien verschillende nationaliteiten de strijd aan in meer dan 300 pk sterke toerwagens, waaronder de Nederlander Danny Kroes.

Bumper aan bumper in TCR Europe

Niet minder dan zes verschillende merken strijden in twee races om de overwinning. SÉAT met de Léon CUPRA TCR, Honda met de Civic Type R TCR, Volkswagen met de Golf GTI TCR, Peugeot met de 308 TCR, Audi met de RS3 LMS en Hyundai met de i30 N TCR. Alle auto’s zijn uitgerust met een meer dan 300 pk-sterke op productie gebaseerde turbomotor.

Zes merken met 300 PK Turbo
De terugkeer van echte sprintraces voor toerwagens is dankzij het aan elkaar gewaagde deelnemersveld en de ‘reverse grid’, waarbij de Top-10 uit race 1 in omgekeerde volgorde start in race 2, een sportief succes. De Fransman Benjamin Lessennes kon zich vorig jaar niet voor niets pas in de laatste wedstrijd van het seizoen tot kampioen laten kronen. De huidige leider, de Spanjaard Mikel Azcona, komt met slechts één puntje voorsprong op de Serviër Dušan Borković naar Assen. Deze laatste wordt bovendien nog eens drie startplaatsen teruggezet, wegens een touché afgelopen weekend met de Brit Josh Files op de Hungaroring. Ook Files krijgt voor Assen een ‘grid penalty’, voor een soortgelijk incident. Al met al voldoende voortekenen voor een spannende race op het TT Circuit Assen.

Nederlandse deelname
De uit het Noordhollandse Vijfhuizen afkomstige Danny Kroes, 18 jaren jong, bestuurt een Séat CUPRA Léon TCR voor het Spaanse team PCR Sport. Het team staat tweede in het kampioenschap, terwijl Kroes dertiende staat in het rijderskampioenschap. Ook ex-WTCC coureur Jaap van Lagen kwam dit seizoen al uit in de TCR Europe voor het Leopard Lukoil Team WRT.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS