Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Frikadelli Porsche komt op stoom en domineert VLN-race op de Nürburgring-Nordschleife

Uitgegeven door Miguel Bosch • 11 juli 2018 12:10 • Print artikel

Nadat Frikadelli Racing twee weken geleden voor het eerst in drie jaar weer zegevierde op de Nürburgring-Nordschleife, heeft het Porsche 991 GT3R-team het in de vierde VLN-race van het seizoen nog eens dunnetjes overgedaan. In de 49. Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy reden Lance David Arnold en Norbert Siedler op grootse wijze naar de overwinning.Onder zomerse omstandigheden liet de renstal van Klaus Abbelen geen spaan heel van de concurrentie. Al in de kwalificatie toonde Frikadelli Racing zich strijdbaar door met een ronde van 7:56.644 pole-position te pakken. Alleen Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3-coureur Jonathan Hirschi was bij machte om Norbert Siedler onder de 8 minuten te volgen, maar zijn snelste ronde, en racelicentie, werd door de stewards geschrapt toen bleek dat hij op hoge snelheid door een Code 60-zone was gereden.

Bij de start hield Siedler de leiding in handen, de Nordschleife op gevolgd door de twee Wochenspiegel Team Monschau Ferrari 488 GT3’s van Oliver Kainz en Nico Menzel. Terwijl Siedler in de openingsronden met seconden uitliep, nestelde Michele Di Martino zijn Konrad Motorsport Lamborghini Huracán GT3 tussen de Ferrari’s. Lang zou zijn rush niet duren. Terwijl raceleider Siedler nog 60 kilometer per uur door een Code 60-zone nabij Pflanzgarten reed, had de groep achtervolgers al de groene vlag gekregen. Om een botsing met Siedler en de groep langzamere deelnemers om hem heen te voorkomen, moesten de achtervolgers hard in de remmen. In de chaos raakte Di Martino een BMW uit de productieklasse en klapte in de vangrail.Siedler was zijn voorsprong door de Code 60-verwarring kwijtgeraakt, maar kon Kainz in de ronden die volgden zonder al te veel moeite achter zich houden. Na een vroege pitstop kwam Frikadelli Racing even later terug aan de leiding waarna een perfecte harmonie van coureurs, auto, banden en strategie de overhand nam. De WTM Ferrari’s hadden geen boodschap aan het hoge tempo van Arnold en Siedler: aan het einde van de 4-uursrace kwam de Porsche met een voorsprong van anderhalve minuut over de finish.

De overwinning van Frikadelli Racing staat echter nog wel onder protest. Verwarring op Döttinger Höhe tijdens de tweede stint deed Arnold besluiten een enorme groep langzaam rijdende deelnemers in te halen. Het is echter onwaarschijnlijk dat Frikadelli de overwinning nog ontzegd wordt, aangezien gele vlaggen en Code 60-borden afwezig leken op het moment dat Arnold besloot door de file te zigzaggen.In het vader-zoon-duel tussen Leonard en Georg Weiss trok de jonge Leonard aan het langste eind: hij bracht de nummer 11 Ferrari als tweede aan de finish, op enkele seconden gevolgd door zijn vader.

De enige Nederlander in het veld, Marco van Ramshorst, viel na 15 ronden uit.

VLN gaat met het oog op de Spa 24 Uur en de zomervakantie een zes weken lange pauze in. Over anderhalve maand keert het kampioenschap terug met het seizoenshoogtepunt: de VLN 6-uursrace.Kaarten voor DTM Zandvoort. Kijk HIER voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS