Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Ferrari-junior Antonio Giovinazzi geniet van zijn deelname aan Le Mans, maar: "Mijn focus ligt nog steeds op de Formule 1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juni 2018 09:37 • Print artikel

Ferrari Formule 1-reservecoureur Antonio Giovinazzi debuteert dit jaar in de 24 Uren van Le Mans. De coureur gaat rijden met de ervaren Toni Vilander en Pipo Derani in de AF Corse Ferrari 488 GTE. Voor de Italiaan was het naar eigen zeggen een behoorlijk grote stap van de formule-auto’s naar de GT-auto waarmee hij op het Circuit de la Sarthe gaat rijden.“Ik heb niet veel ronden met de auto gemaakt, maar ik genoot van mijn eerste keer hier in Le Mans”, blikte Giovinazzi met Sportscar365 over zijn eerste test. “Het is anders dan de F1, heel veel verkeer en niet veel grip, omdat de baan nog echt vies was en het echt warm was in de auto. Maar mijn eerste goede ronden kwamen al snel. Ik kijk uit naar de race. De snelheid is minder, maar het is wel een grote uitdaging. Van de F1 naar de GT is een grote sprong en ik moet mijn best doen om mij aan deze auto aan te passen, want ik wil een goed resultaat behalen in Le Mans. Het is een ander soort auto, maar het is ook een racewagen, dus geniet ik er van.”

Ondanks dat Giovinazzi nu een uitstap maakt naar het enduranceracen in een GT, blijft de focus van de Italiaan op de Formule 1 liggen, zo bevestigde hij.

Ik focus mij nog steeds op de F1, ik probeer echt daarin terecht te komen”, bevestigde de Ferrari-coureur. “Maar je weet het maar nooit in de toekomst. Je ziet dat veel coureurs die stoppen in de F1 naar de GT's of naar de IndyCar gaan. Het is een categorie waar ik in de toekomst ook naar kan kijken. Maar ik ben nog jong, dus op dit moment concentreer ik mij op de F1. Ik zag veel van Le Mans als kind op de TV, samen met mijn vader, en om in Le Mans met Ferrari en AF Corse te zijn is echt fantastisch voor mij. Ik wil mij richten op deze race en dan op mijn verdere toekomst..., we gaan het zien!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS