Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Erik van Loon kent technische malheur tijdens 24-uurs race van Barcelona

Uitgegeven door Johan Vis • 4 september 2019 14:10 • Print artikel

In 24 uur tijd heeft Erik van Loon maar 15 rondes gereden op het Circuit de Catalunya. Op vrijdag blijkt dat de motor van de Renault Sport R.S. 01 warm loopt. De monteurs van Equipe Verschuur besluiten om de motor te vervangen, daardoor moeten zij achteraan starten. Tijdens de race spelen de problemen opnieuw op, na vele uren sleutelen en diverse testrondes moet het team opgeven.

Erik van Loon kent technische malheur tijdens 24-uurs race van Barcelona

“Dit was niet wat we vooraf hadden verwacht,” vertelt Van Loon. “Vorige week tijdens de test waren er geen problemen en liep de auto goed. Op donderdag hebben we voor het eerst weer gereden en toen zat hij hoger in de temperatuur. Op vrijdag tijdens de training was dit nog erger en als we daarmee zouden gaan rijden dan zou de auto het niet redden tot de finish. Daarop werd besloten om de motor te vervangen, maar dat zou ten koste gaan van de kwalificatie en de nachttraining.”

Uiteindelijk hebben ze geen keuze en wordt de motor vervangen. “Op zaterdag is de start en wij beginnen als laatste, maar na een paar ronden loopt de Renault weer warm. De monteurs van Verschuur hebben hard gewerkt en van alles geprobeerd, maar het mocht niet baten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS