Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Druk weekend voor de Aston Martin, BMW en Hyundai van Walkenhorst Motorsport vanwege dubbele seizoensstart

Uitgegeven door Peter Vader • 4 april 2024 16:05

Eindelijk gaat het van start! Het seizoen 2024 van de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup gaat komend weekend van start op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet in Zuid-Frankrijk. 55 GT3-auto's staan op de deelnemerslijst van 's werelds belangrijkste GT-raceserie. Walkenhorst Motorsport zet drie van hun gloednieuwe Aston Martin Vantage GT3's in. De wintermaanden waren de tijd van een grote herstructurering van de ploeg uit Melle. Het team sloot zich aan bij het Britse merk Aston Martin voor deelname met een GT3-versie van het merk. De afgelopen weken heeft WMS een intensief testprogramma doorlopen om zoveel mogelijk ervaring op te doen met de auto, waaronder testwerk op het Circuit Paul Ricard.

Walkenhorst_Aston_Martin

De line-up wordt aangevoerd door de drie Aston Martin-fabriekscoureurs David Pittard, Henrique Chaves en Ross Gunn, die de #34-auto zullen delen. De drie Aston Martin-azen strijden om de algemene overwinning in de Pro-klasse. Romain Leroux, Lorcan Hanafin en Maxime Robin (#35, Silver Cup) en Tim Creswick, Mex Jansen en Ben Green (#36, Bronze Cup) completeren de line-up van het Nedersaksische team in de topklasse SRO-raceserie.

"We hebben een intense winter achter de rug. De overstap naar Aston Martin was een krachttoer voor het hele team, want we moesten wennen aan een compleet nieuwe auto. In de afgelopen weken hebben we belangrijke ervaring kunnen opdoen met de Vantage door middel van een intensief testprogramma! We zijn benieuwd waar we gaan staan in het deelnemersveld van de Fanatec GT Europe. Maar ons doel is duidelijk, we willen vechten voor topposities in alle drie de klassen!", zegt Niclas Königbauer, Managing Director van Walkenhorst Motorsport.

De drie uur durende race op het voormalige Formule 1-circuit in Zuid-Frankrijk begint zondag om 15:00 uur. Daarvoor begint de racedag met een driedelige kwalificatiesessie. Op vrijdag en zaterdag krijgen de deelnemers verdere trainingsmogelijkheden op het 5,771 kilometer lange circuit. Kijkers kunnen de race (en alle sessies vanaf zaterdag) live en volledig bekijken op het YouTube-kanaal van de raceserie.

Walkenhorst_Hyundai

Tegelijkertijd neemt Walkenhorst Motorsport ook deel aan de twee races van de ADAC Nürburgring Endurance Series op zaterdag en zondag. In de SP10-klasse zet het team een BMW M4 GT4 in, terwijl in de VT2 FWD-klasse een Hyundai i30 N op de grid zal staan.

De Hyundai wordt bestuurd door een illuster trio coureurs. Voormalig Formule 1-coureur en DTM-racewinnaar van vorig jaar Jack Aitken zal de productieauto besturen samen met Micah Stanley uit Monaco. Het rijderstrio wordt gecompleteerd door Joseph Warhurst, de kampioen van vorig jaar in de Porsche Sprint Challenge GB. Het doel van de drie coureurs is duidelijk: het verkrijgen van de ‘vergunning’ zodat ze met krachtigere voertuigen actief kunnen zijn op de Nordschleife. Aan het stuur van de BMW M4 GT4 zitten twee ervaren coureurs, Tobias Wahl en Aris Balanian. Terwijl Balanian al enige tijd deel uitmaakt van het team, zal Wahl voor het eerst sinds 2020 uitkomen voor Walkenhorst Motorsport.

Walkenhorst_BMW

"Het wordt een uitdagend weekend voor ons, want we nemen deel aan twee raceseries", aldus Managing Director Jörg Breuer. "Maar we zijn erg blij dat we eindelijk weer op de Nordschleife racen, nadat we daar voor Pasen ook intensief hebben getest. De Nürburgring-Nordschleife is de thuisbasis van Walkenhorst Motorsport."

De twee races van vier uur starten op zaterdag en zondag om 12:00 uur. De kwalificatie begint traditioneel op beide dagen om 08:30 uur. De twee races van de ADAC Nürburgring Endurance Series zijn ook te volgen via YouTube.

Foto's: Swoosh Motorsport Communications

Walkenhorst_Aston_MartinLogo_Walkenhorst_Motorsport

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS