Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Driftend over de 20,7 kilometer lange Nordschleife? Vaughn Gittin jr. flikte het met een 900 pk sterke Mustang + FO'TO'S

Uitgegeven door Stefan Kerk • 26 september 2018 17:52 • Print artikel

De Nürburgring Nordschleife is waarschijnlijk het meest beruchte circuit ter wereld. De baan, die 20,7 kilometers lang is, is een trekpleister voor alle petrolheads. Het circuit vergt veel van mens en machine, maar nu heeft Vaughn Gittin jr. voor het eerst het hele circuit driftend verreden. Voor Gittin jr. ging het er vooral om om ‘lol te hebben’, een snelle rondetijd was niet belangrijk. De 38-jarige Amerikaan driftte het circuit rond in een Ford Mustang RTR driftauto, met een motorblok die 900 pk uitspuwt. Tijdens zijn run haalde hij topsnelheden van 240 km/u, driftte hij in de zesde versnelling door bochten en blies hij 3 setjes banden op.

Vaughn Gittin Jr. drift Nürburgring Nordschleife

Na zijn knappe prestatie liet Vaughn weten hoe hij op het idee kwam: “De Nordschleife is de meest iconische baan in de wereld en ik ben verliefd geworden op de folklore die bij de ‘groene hel’ horen. In 2013 bracht ik voor het eerste een bezoek aan het circuit en toen beloofde ik mezelf dat ik er ooit overheen zou driften.”

Vaughn Gittin Jr.
De Amerikaan hoopte met deze actie ook mensen te inspireren: “Ik hoop dat mensen mijn video gaan bekijken en leren dat ze soms over hun grenzen moeten gaan om dingen te bereiken. Ik was zelf out buiten mijn comfort-zone op sommige momenten. Tijdens de eerste bandenstop moest ik even bijkomen, ik moest gewoon op adem komen, iets wat ik nooit meer heb meegemaakt sinds ik een rookie was in de Formule Drift. Je ziet het niet op de video, maar ik heb mezelf meerdere keren laten schrikken.”

Vaughn Gittin Jr.

Voor Gittin was het een zware uitdaging en hij twijfelde dan ook of het hem zou lukken. “Er waren momenten waarop ik me afvroeg of de auto het wel zou houden. De sprong bij ‘Pflantzgarten’was extreem. Ik moest direct na de landing de auto omgooien. Er was geen ruimte voor fouten.”

100% Auto LIVE in Rotterdam Ahoy


Profiteer van korting via RaceXpress met entreekaarten in voorverkoop 100% Auto Live
Voor 100% Auto Live op 13 en 14 oktober in Rotterdam Ahoy zijn tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl. De kaarten zijn eenmalig geldig voor zaterdag óf zondag. De entreekaarten zijn in de voorverkoop te bestellen. Speciaal voor de lezers van RaceXpress zijn de kaarten €15,-. Aan de deur wordt de prijs € 18,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS