Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Black Falcon scoort hattrick in regenachtige VLN6 op Nürburgring-Nordschleife, Nick Catsburg beste Nederlander

Uitgegeven door Miguel Bosch • 11 september 2019 08:47 • Print artikel

Black Falcon heeft een VLN-hattrick gescoord door voor de derde race op de rij op de Nürburgring-Nordschleife ongeslagen te blijven. #6 Black Falcon Team AutoArena Motorsport Mercedes-AMG GT3-piloten Manuel Metzger en Patrick Assenheimer kwamen dankzij een sterk optreden en enig geluk in de regenrace als eersten bovendrijven. Nick Catsburg werd zevende in de #34 Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3.

Black Falcon scoort hattrick in regenachtige VLN6 op Nürburgring-Nordschleife

152 auto’s trotseerden de regenachtige Eifel afgelopen weekend voor de 42. RCM DMV Grenzlandrennen. Kévin Estre verscheen aan de start met de #911 Manthey Racing Porsche 991.2 GT3R en maakte bij het groen gaan van de lichten al direct zijn intenties duidelijk. Vertrokken vanaf de vierde plaats schoot hij naar de tweede plek en pakte een ronde later na een kort maar hevig gevecht met Frank Stippler in de #5 Phoenix Racing Audi R8 LMS GT3 de leiding.

Na bijna twee uur racen leek Estre het stuur aan teamgenoot Lars Kern over te gaan geven met een riante voorsprong van 40 seconden, maar in de zware regenbui die de kop had opgestoken verloor de Fransman in Mutkurve de controle over het stuur en crashte hij zijn neon-gele Porsche. Assenheimer nam daarop de leiding over en kwam niet veel later de pits in om plaats te maken voor Metzger. De voorsprong die de amateurcoureur had opgebouwd over zijn ervaren en professionele concurrenten bedroeg een stevige twee minuten, waarmee hij het zijn teamgenoot wel erg gemakkelijk had gemaakt. Na twee stints waarin Metzger ondanks de ruime voorsprong de grootste moeite had zijn bolide in de stromende regen op de baan te houden, kwam de Duitser met een voorsprong van 2 minuten en 15 seconden onbedreigd over de eindstreep.

Black Falcon scoort hattrick in regenachtige VLN6 op Nürburgring-Nordschleife

Car Collection Motorsport finishte als tweede. De donkerrode Audi R8 LMS GT3 werd bestuurd door Audi-fabriekscoureurs Pierre Kaffer en de op twee auto’s uitkomende Frank Stippler. Stippler’s Phoenix Audi waarmee hij vanaf pole-position was gestart, moest kort voor aanvang van het laatste uur met elektronische problemen opgeven.

Voor GetSpeed Performance eindigde de race wederom met een podiumklassering. Deze keer waren het Philip Ellis en Dominik Baumann die het brons voor de Mercedes-AMG GT3-renstal pakten.

Onder de Nederlanders was Nick Catsburg de beste geklasseerde. De piloot van de #34 Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 werd zevende na een moeizame race op Yokohamaregenbanden. Catsburg verving zijn Intercontinental GT Challenge-teamgenoot Christian Krognes, die na de geboorte van zijn dochter weer in actie zal komen voor het team. Ricardo van der Ende kwam met de BMW M2 van Schubert Motorsport als tweede in de SP8T-klasse en 16de algemeen aan de finish. Jordy van Rossenberg in de Porsche 718 Cayman werd tweede in de twee auto’s tellende VT3-klasse en 119de algemeen. Chris Rothoff verscheen met de Korte Motorsport BMW 325i aan de start maar zag zijn teamgenoot later in de race uitvallen na een ongeval.

Black Falcon scoort hattrick in regenachtige VLN6 op Nürburgring-Nordschleife

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS