Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Black Falcon pakt zeldzame 1-2-overwinning in VLN 6-uursrace op Nürburgring-Nordschleife

Uitgegeven door Miguel Bosch • 7 augustus 2019 00:07 • Print artikel

Black Falcon is de winnaar geworden van de VLN 6-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife. In de Rowe 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal bleef de #6 Black Falcon Team AutoArena Motorsport Mercedes-AMG GT3 van Maro Engel en Patrick Assenheimer de zusterauto voor en pakte daarmee een zeldzame 1-2-overwinning. Phoenix Racing werd derde. Nick Catsburg greep net naast het podium: De Rowe Racing BMW M6 GT3 kwam als vierde over de eindstreep. Ook Stef Dusseldorp eindigde in de top 10: De Falken Motorsports BMW-coureur werd zevende.

Black Falcon pakt zeldzame 1-2-overwinning in VLN 6-uursrace op Nürburgring-Nordschleife

Na een extreem natte kwalificatiesessie waarin Maro Engel de snelste was, begon de Duitser de race vanaf pole-position. Direct bouwde hij een voorsprong van vele seconden op, maar zag teamgenoot Adam Christodoulou in de tweede Black Falcon Mercedes-AMG GT3 aan het einde van het eerste uur toch op zijn achterbumper verschijnen. De twee vochten zonder bemoeienis van hun team op het scherp van de snede om de leiding waarbij de 24 Uur van de Nürburgring-teamgenoten elkaar niet meer dan millimeters gunden en meerdere keren inhaalden. Door het gevecht kon Frank Stippler in de Phoenix Racing Audi R8 LMS GT3 aansluiten en in tegenstelling tot Christodoulou wél de leiding pakken en vasthouden.

Het lukte Christodoulou pas na de tweede serie pitstops om de leiding in handen te nemen. Een vroegere pitstop gaf de oranje gekleurde AMG de mogelijkheid om korter stil te staan. Deze tactische zet bleek echter niet de winnende te zijn: Ondanks dat co-piloten Luca Stolz en Hubert Haupt tijdens hun stints aan de leiding bleven, was het gat naar Engel en Assenheimer niet groot genoeg om het tijdsverlies van een langere pitstop aan het einde van de race op te vangen. Met een latere en daardoor kortere pitstop kwam de zwart-witte AMG vóór de zusterauto de pits uit, die daarna soeverein naar de zege reed.Phoenix Racing’s junior-veteraan-combinatie van Vincent Kolb en Frank Stippler eindigde als derde, enigszins geholpen door een tijdstraf die aan de achtervolgende Rowe Racing BMW M6 GT3 van Nick Catsburg en Philipp Eng werd gegeven voor het negeren van gele vlaggen.

Stef Dusseldorp in de Falken Motorsports BMW M6 GT3 eindigde na een vrij anonieme race op de zevende plaats.

Nederlands succes was er wel te vieren dankzij Patrick Huisman. De ervaren piloot zegevierde met de Nexen Tire Motorsport Team Porsche 718 Cayman in de VT3-klasse. Landengenoten Marco van Ramshorst en Jordy van Rossenberg die met de Cayman van PB Per4mance in dezelfde klassen uitkwamen, vielen uit.

BMW Junior Beitske Visser gaf de gloednieuwe BMW M2 Competition de sporen. Het was de eerste race voor de auto die in 2020 de populaire BMW M240i Racing Cup zal vervangen.7 september vindt de volgende VLN-race plaats, dan weer over de normale afstand van 4 uur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS