Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Aston Martin zet hoog in tijdens de N24 en stuurt al zijn FIA WEC-fabriekscoureurs naar de Nordschleife

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 april 2018 11:50 • Print artikel

Alle zes de Aston Martin-coureurs uit het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) gaan een aanval doen op de Nürburgring 24 (N24). Het is de eerste keer in twee jaar tijd dat Aston Martin Racing voor de overwinning gaat strijden op de Nordschleife.

Aston Martin 24u
Het door Prodrive ingezette team, zet met Maxime Martin, Nicki Thiim, Marco Sörensen en Darren Turner een V12 Vantage GT3 in de SP9-klasse in. Alex Lynn en Jonny Adam gaan in de SP8-klasse rijden met een V8 Vantage GT4. Het andere tweetal Peter Cate en Jamie Chadwick, de vaste coureurs uit het Britse GT Kampioenschap, neemt in derde auto plaats. De GT4-inschrijving gaat de klasse overwinning van vorig jaar verdedigen.

“We brengen een erg sterke rijders line-up met een behoorlijke ervaring in een bewezen auto naar de N24,” zei AMR-teambaas Paul Howarth. “Onze doel is om het best mogelijk resultaat te behalen en te bouwen op onze coureurs en hun ervaring voor de toekomst.” AMR-president David King legt uit dat dit jaar de 24 uur van de Nürburgring de zwanenzang is voor de fabrieks Aston Martin V12 Vantage. Inmiddels wordt namelijk een GT3 op basis van de nieuwe Vantage ontwikkeld.

“Het inzetten van onze volledige WEC GTE-Pro line-up betekent dat we er zeker van willen zijn dat we ze goed voorbereid houden voor alle andere belangrijke 24 uur evenementen, die er op de kalender aankomen. En we kijken al met een schuin oog naar de aanpak die we mogelijk hebben voor het evenement in 2019 en daarna, met de N24,” vertelde King. De twee fabrieks Aston Martins gaan rijden in het groen en niet in de kleuren van de nieuwe GTE-Pro auto in het FIA WEC. Beide auto’s doen ook dit weekend mee aan de kwalificatie voor de endurance race.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS