Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Alon Day pakt titel Nascar Euro Series, Loris Hezemans wint juniorencup en Nascar-race in de USA

Uitgegeven door Stefan Kerk • 24 oktober 2018 02:29 • Print artikel

Alon Day is voor de tweede keer op rij kampioen geworden in de Nascar Whelen Euro Series. De Israëlier ging het weekend nog in als tweede, maar won beide races op het circuit van Zolder en pakte hiermee de titel. Loris Hezemans deed ook nog mee om het kampioenschap, maar moest genoegen nemen met de titel van beste junior.

Alon Day nadat hij de titel won

Day pakte pole voor beide races en liet zijn dominantie zien tijdens de races te winnen. Hezemans reed sterk, maar moest in de eerste race zijn auto aan de kant zetten terwijl hij in de top-5 reed. Day pakte de overwinning na een stevig gevecht met de Belg Stienes Longin, waar hij uiteindelijk een seconde voor eindigde.

In race 2 leek hetzelfde te gebeuren: Day reed voorop, nu wat duidelijker dan in race 1, gevolgd door Longin. Hezemans kende deze keer geen problemen en reed lang op de derde plek, maar kwam langzaamaan aandringen bij de Belg. Terwijl Day onbedreigd naar de overwinning reed, pakte Hezemans in de laatste ronde van de race de Belg nog, waardoor hij een knappe tweede plaats pakte en de juniorentitel veiligstelde. Met de juniorentitel op zak mag de Nederlander volgend seizoen mee doen aan één van de NASCAR-races in de Verenigde Staten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS