Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

ADAC GT Masters begint aan tweede helft seizoen in Zandvoort: Dontje, Snoeks en Bleekemolen verdedigen de eer

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 9 augustus 2019 15:04 • Print artikel

Na een pauze van ruim twee maanden begint het ADAC GT Masters aan de tweede helft van het seizoen. Met automerken zoals onder andere Aston Martin, Porsche, BMW, Corvette, Lamborghini, Mercedes en Ferrari is dit zeker een waardige tegenstander van de DTM. Het ADAC GT Masters is een spannend kampioenschap wat nog helemaal open ligt. Aan de leiding gaan op dit moment Kelvin van der Linde en Patrick Niederhauser in de Audi van HCB-Rubtronik Racing op de hielen gezeten door de Corvettes van Markus Pommer/Marvin Kirchöfer en Sven Barth/David Jahn. Deze laatsten wisten tot nu toe in de eerste drie races steeds de overwinning te halen.

Indy Dontje

Ook dit seizoen rijden er weer Nederlanders in het ADAC GT Masters. De sympathieke Indy Dontje, samen met Maximilian Götz uitkomend voor het Mann-Filter Team en rijdend in de AMG -Mercedes GT3 en vorig jaar kampioen in het team-klassement, pakte in Spielberg de tweede plek.
Met de vierde plaats op dit moment in het klassement zijn zij zeker een kandidaat voor het kampioenschap.

Kelvin Snoeks

Kelvin Snoeks bemant één van de twee Mercedessen van Zakspeed. Ondanks technische problemen in de eerste races zal ook Snoeks zeker proberen om een goede klassering te bemachtigen. Jeroen Bleekemolen rijdt samen met Jimmy Eriksson in de tweede Zakspeed Mercedes. Bleekemolen kwam de afgelopen jaren door deelnames in andere klassen eigenlijk niet toe om veel op Zandvoort te racen.

Jeroen Bleekemolen

Nog meer Nederlanders in het supportprogramma van de ADAC GT Masters. De ADAC GT4 debuteert dit seizoen in het voorprogramma van de ADAC GT Masters. Het kampioenschap wat dit jaar is opgericht staat garant voor veel spektakel, zeker op Zandvoort waar de meeste rijders voor het eerst zullen racen. In de ADAC TCR komt Maurits Sandberg uit voor het team van VW Team Oettinger. Het Nederlandse Van Amersfoort Racing tenslotte rijdt met hun coureurs in de ADAC F4.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS