Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Zoon van Juan-Pablo Montoya naar podium in Italiaanse F4

Uitgegeven door Bart • 29 juni 2021 08:24

Het PREMA Powerteam heeft dit weekend twee podiums en drie rookie overwinningen gescoord tijdens de Italiaanse Formule 4 op het circuit van Vallelunga. De podiums kwamen in race 1 en race 3 op naam van Sebastian Montoya, de zoon van voormalig Formule 1-coureur Juan-Pablo. De derde race lag lange tijd stil vanwege het slechte weer. De drie rookiezeges werden behaald door Charlie Wurz en Conrad Laursen (2x).

Sebastian Montoya


De 16-jarige Montoya had zich als tweede en eerste geposteerd in de twee kwalificatiesessies. In de eerste en derde race leverde dat de tweede plaats op het podium op. In de tweede race was hij van pole gestart, maar na een valse start viel hij terug en reed hij de race niet uit.

Montoya: "Ik ben tevreden over het verloop van het weekend, de snelheid was goed aanwezig. We hebben hard gewerkt om de auto top te maken. In de kwalificatie ging het super goed, ondanks een klein foutje. In de eerste race had ik een goede start, maar het is hier gewoon heel lastig inhalen. In race 2 had ik een probleem met de koppeling, maar de snelheid was goed, dus die race had ik zeker kunnen winnen. De derde race had ik een mooi gevecht met Bearman voor de overwinning, maar ik kon hem niet meer inhalen. In het kampioenschap sta ik nu derde en is het gat naar P2 verkleind. Dit goede gevoel willen we meenemen naar de volgende race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS