Formule 1 • MOTO GP

Zonta van den Goorbergh: "Zeker niet wat ik voor ogen had" - Barry Baltus: "Het was niet makkelijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 april 2024 20:36

Barry Baltus uit België en Zonta van den Goorbergh uit Nederland hebben zich zaterdagmiddag als respectievelijk dertiende en achttiende gekwalificeerd voor de Moto2 race op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De weersomstandigheden speelden RW-Idrofoglia Racing GP parten maar ondanks dat staat het team op de vijfde en zesde startrij voor de Grand Prix van Spanje.

RW Idrofoglia Racing GP


Na een zeer goede eerste dag van de Spaanse Grand Prix op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto verliep de tweede dag een stuk moeizamer voor RW-Idrofoglia Racing GP. De tweede en afsluitende training werd op een natte baan gereden waarbij beide rijders tot dusver nog geen goed gevoel hebben kunnen vinden met de Pirelli regenbanden.

De kwalificatie in de middag werd wel op een zo goed als droge baan verreden, ondanks dat er her en der nog natte plekken waren te zien op het Spaanse asfalt. Een vroege valpartij van Van den Goorbergh in de tweede kwalificatiesessie zorgde ervoor dat de Nederlander niet verder kwam dan de achttiende plaats op de grid. Baltus klokte de dertiende rondetijd in de kwalificatie.

Ondanks dat beide rijders niet optimaal wisten te presteren in de kwalificatie is er nog zeker van alles mogelijk in de race op zondag en zullen Baltus en Van den Goorbergh met een constant racetempo stappen voorwaarts willen maken richting de top tien.

Barry Baltus – P13: “In de ochtend hadden we veel moeite met de regen en ‘s middags was het droog, maar we hebben maar twee runs van twee ronden gereden dus het was niet makkelijk. We hebben een goede rondetijd neergezet maar dat was niet genoeg voor een betere positie, dus morgen wordt een zware race. Ik zal mijn uiterste best doen om een goed resultaat neer te zetten.”

Zonta van den Goorbergh – P18: “Het is vandaag een lastige dag geweest, het was zeker niet wat ik voor ogen had na gisteren. Helaas staan we wat verder naar achteren op de grid dan gedacht maar het is wat het is. Ik ga m’n uiterste best doen om morgen naar voren te komen en een goed resultaat te behalen.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Het was niet bepaald een topdag voor ons. Het begon in de ochtend met een sessie in de regen en daarin hadden we het zwaar. Normaalgesproken zijn we met beide rijders heel sterk in deze omstandigheden maar met de Pirelli banden is dat gevoel er niet, dat maakt het enorm lastig.

In de middag was het gelukkig droog en dankzij de goede prestaties van gisteren stonden we met beide coureurs in Q2. Dat geeft rust omdat je weet dat er een kans is om goed te kwalificeren. Ook deze kwalificatie zou voor ons heel moeilijk worden met een hele vroege crash van Zonta, helaas konden we de sessie met hem niet hervatten. Dat resulteerde in een achttiende startpositie en dat is niet waar we op hoopten gezien de resultaten van gisteren.

We moeten het uiteindelijk accepteren zoals het is en met een dertiende en achttiende startplaats staan we er zeker niet slecht voor. Het geeft ons alsnog een goede kans om morgen in de race goede resultaten te behalen.”

De Moto2 race over 21 ronden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS