Formule 1 • MOTO GP

Collin Veijer stunt op de Sachsenring met nieuw ronderecord: "Het is een geweldig gevoel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juli 2024 05:30

Voor het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-team is de Duitse Grand Prix op de Sachsenring nu al een hoogtepunt van het seizoen. Na een succesvol verlopen vrijdag, een nieuw ronderecord en pole voor Collin Veijer op zaterdag kijkt het team uit naar een veelbelovende zondag.

collin Veijer stunt

Slechts een week nadat hij ternauwernood een overwinning op zijn thuiscircuit misliep, bezorgde Collin Veijer zijn Duitse raceteam zaterdag een briljante Moto3 pole tijdens hun thuis Grand Prix, dit na het vestigen van een nieuw Moto3 ronderecord in zijn laatste kwalificatieronde. Veijer voerde na afloop de tijdlijst aan met een voorsprong van 0,336 seconde op David Alonso en Luca Lunettea, die zondag de eerste startrij completeren. De enthousiaste fans rond het 3,67 km lange circuit leefden met de 19-jarige coureur mee gezien zijn uitstekende prestatie. Aangemoedigd door de steun van de Duitse fans gaat de Nederlandse ster zondag in de 23 ronden tellende race voor zijn tweede overwinning van het seizoen, een race die naar verwachting onder iets koelere omstandigheden zal plaatsvinden.

Collin Veijer, P1 – 1’24.885 (nieuw Moto3-ronderecord): “Het is een geweldig gevoel om weer op pole te staan. Maar zelfs gisteren voelde ik me de hele tijd al vrij zelfverzekerd en reed ik mijn rondjes alleen. Ik ben dus best tevreden met hoe het hier tot nu toe is gegaan, ook al begon de kwalificatie vanmiddag niet zo goed met mijn eerste run omdat ik sommige plaatsen tijd verloor. Toen probeerde ik met de nieuwe band tot het uiterste te gaan en kon ik uiteindelijk een rondetijd van 1’24,8 op de klok zetten. Mijn eerste rondetijd werd weliswaar nog ongeldig verklaard vanwege een tracklimit, en daar was ik best wel een beetje teleurgesteld over. Toen zag ik dat bij het passeren van start/finish dat er nog 30 seconden te gaan waren en probeerde ik nog een ronde te rijden, die uiteindelijk perfect was. Ik had ook geluk dat David Munoz niet op mijn lijn reed, want ik was een beetje bang dat hij me in de laatste sector nog zou ophouden. Ik ben dus erg blij met deze pole hier in Duitsland.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS