Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Zege voor Russell Racing op de Nurburgring bij de voorlaatste race van de Porsche Endurance Trophy Benelux

Uitgegeven door Peter Vader • 21 september 2022 15:44 • Print artikel

NüRBURGRING - Voor de op één na laatste meeting van de Porsche Endurance Trophy Benelux trokken de Porsche-teams en rijders naar de Duitse Nürburgring. Waar de eerste meetings dit seizoen in de zon baadden en autosport in goed weer zagen, speelden de weergoden in de Duitse Eifel een heel andere rol, met wisselvallig weer, perfecte omstandigheden om de kwaliteiten van de diverse Porsche coureurs in de verf te zetten. De winnaars Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk werden ook tweede in het klassement van het Belcar Endurance Championship, terwijl Benjamin De Cock en Arthur Peters in hun Tip Top Rent Porsche Cayman GT4 als leiders in het algemene Belcar Endurance Championship richting de finale op Circuit Zolder trekken.

Porsche Endurance Trophy Benelux Nürburgring winnaars Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk

Na tweemaal Zolder, Magny-Cours en Spa-Francorchamps trokken de deelnemers van de Porsche Endurance Cup nu naar de Duitse Nürburgring, uiteraard weer in het kader van het Belcar Endurance Championship of het nationale uithoudingskampioenschap. Daar stond een wedstrijd van 125 minuten op het programma, een race die verliep in zeer afwisselende weersomstandigheden. De polepositie, op een natte piste, ging naar Jeffrey van Hooydonk (Russell Racing by NGT Porsche 911 GT3 Cup – Type 992), de voormalige F1-testrijder en hij haalde het voor Dylan Derdaele (Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup – Type 992) en John De Wilde, die het in de Speedlover Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 overigens solo deed.

De openingsfase van de wedstrijd zag een stevig gevecht tussen de drie protagonisten, maar naarmate de race zich voltrok, konden Van Hooydonk en Corten toch een kleine bonus vergaren en uiteindelijk haalden ze het voor de zeer regelmatige broers Kris en Koen Wauters, uiteraard ook in de kleuren van Belgium Racing en John De Wilde die na de race een tijdstraf kreeg, nadat hij initieel als tweede over de meet kwam. De meest performante Porsche Cayman GT4, het exemplaar van Benjamin De Cock en Arthur Peters, werd vierde en Dylan Derdaele en Michael Cool sloten de top 5 af.

Christoff Corten: “Het was geen makkelijke race, maar de Porsche 992 GT3 Cup bewees zijn kwaliteiten op zowel een droge als natte ondergrond. Voor ons team is het de tweede zege van het seizoen, waarmee we als leiders in het kampioenschap richting de finale op Circuit Zolder trekken en ik maak van deze mooie competitie echt een belangrijk punt in mijn agenda. Noteer maar dat ik deze titel zeker wil!”

De finale in Limburg op 9 oktober wordt een strijd tussen Russell Racing by NGT Porsche en de regerende kampioen, Belgium Racing met de #99 van Dylan Derdaele en Michael Cool, in een identieke Porsche.

Porsche Endurance Trophy Benelux Nürburgring 2

Opvallend, in het algemene Belgische uithoudingskampioenschap of het Belcar Endurance Championship, trekt de Porsche Cayman GT4 van Tip Top Rent als leider naar de laatste race, uiteraard ook de wedstrijd op 9 oktober.

Arthur Peters: “Door de filosofie van de puntentelling in Belcar, een beetje vergelijkbaar met die van het VLN-uithoudingskampioenschap op de legendarische Nordschleife, leiden wij inderdaad in de puntenstand. De prestatie in de klasse wordt immers ook ‘beloond’ en doordat onze Porsche dit seizoen nog geen krimp gaf, spelen wij inderdaad mee voor de algemene titel. Het zal niet evident zijn om het te halen van een veel snellere GT2, maar de betrouwbaarheid van onze Porsche is onze grootste troef!”

Afspraak dus tijdens het weekend van 8 en 9 oktober op de Limburgse omloop Circuit Zolder voor de finale van de Porsche Endurance Trophy Benelux.

Porsche Endurance Trophy Benelux Nürburgring podium

Porsche logo

Porsche Endurance Trophy Benelux balk_met_seriepartners

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS