Formule 1

Woedende Daniel Ricciardo krijgt nieuwe klap na gridstraf Grand Prix van Miami

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 april 2024 11:01

Daniel Ricciardo was al niet blij na de Grand Prix van China en zijn humeur is waarschijnlijk nog slechter geworden nadat hij een gridstraf had gekregen voor de volgende race. De coureur staat zwaar onder druk bij RB en wordt waarschijnlijk ontslagen dit seizoen.

Daniel Ricciardo RB F1


Aston Martin-coureur Lance Stroll was het mikpunt van Ricciardo's woede na de race. Ricciardo riep 'fuck that guy' uit nadat hij van achteren was geraakt door Stroll bij een safety car-herstart.

Maar de stewards stelden ook een onderzoek in naar hem nadat Ricciardo de Haas van Nico Hülkenberg had gepasseerd achter de safety car. Ricciardo gaf toe dat hij dat expres had gedaan, maar voerde aan dat dit alleen was omdat Hülkenberg eerder hetzelfde had gedaan.

Die verklaring overtuigde de stewards niet, die Ricciardo een tijdstraf van tien seconden gaven. Maar omdat hij gedwongen werd om de race te staken als gevolg van de schade die Stroll veroorzaakte, wordt dit een gridstraf van drie plaatsen voor de volgende race, de Grand Prix van Miami.

"De stewards hebben geluisterd naar de coureur van wagen 3 (Daniel Ricciardo), de coureur van wagen 27 (Nico Hülkenberg), teamvertegenwoordigers en hebben de gegevens van het positionerings- en signaleringssysteem, videobeelden, timing, teamradio en videobeelden van de auto's bekeken en vastgesteld dat wagen 3 wagen 27 inhaalde terwijl de race plaatsvond onder safety car-omstandigheden”, luidde de officiële verklaring.

"De rijder van wagen 3 gaf toe dat hij wagen 27 opzettelijk inhaalde, maar hij legde uit dat hij vond dat hij dat kon doen omdat wagen 27 hem al eerder had ingehaald onder safety car in ronde 28. We merken op dat het wagen 27 was toegestaan om onder safety car-omstandigheden te rijden. We merken op dat het Auto 27 was toegestaan om Auto 3 in te halen in Ronde 28 vanwege Artikel 55.8. Er was geen gerechtvaardigde basis voor Auto 3 om Auto 27 in te halen terwijl de race onder safety car-omstandigheden plaatsvond. Daarom legden we een tijdstraf van tien seconden op aan Auto 3. Omdat Auto 3 niet in staat was om de straf in te lossen vanwege een uitvalbeurt, legden we Auto 3 een straf op van drie gridplaatsen voor de volgende race waaraan de coureur deelneemt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS