Formule 1

Zijn bloed kookt! Daniel Ricciardo is helemaal klaar met Lance Stroll: "F*ck die gast!"

Uitgegeven door Bart • 21 april 2024 16:01

Daniel Ricciardo is totaal niet te spreken over de actie en de reactie van Lance Stroll. De Australisch Racing Bulls-coureur reed tot halverwege de race een goede Chinese Grand Prix, maar door een beuk van de Aston Martin was zijn race voorbij. Het incident gebeurde nota bene achter de safety car. Stroll lette niet op, maar wilde de schuld niet op zich nemen.

Daniel Ricciardo


"Die idioot remde te vroeg", was te horen over de boordradio van Stroll. Ricciardo snapte voor de camera van Sky Sports F1 niet hoe zijn collega het kon laten gebeuren. "Iedereen reed langzamer voor de hairpin. Als je dan ziet hoe hard hij mij raakt, is dat niet zomaar een verkeerde inschatting. Het was echt een grote fout. Hij kan met allerlei excuses komen, maar het is vooral frustrerend dat hij niet eens naar mij kijkt."

"Je ziet aan zijn helm dat hij naar de apex kijkt", vervolgt Ricciardo. "Dat snap ik echt niet, want we rijden achter de safety car. Je hoeft alleen maar naar de auto voor je te kijken. Dat maakt het zo teleurstellend voor ons. Het is een nieuwe tegenslag in deze eerste fase van dit seizoen."

Dat Stroll hem over de boordradio een idioot had genoemd, viel helemaal verkeerd bij Ricciardo. "Kennelijk ben ik een idioot, echt mijn bloed kookt. Ik doe mijn best om me in te houden, maar f*ck die gast. En dan druk ik me nog aardig uit. Als hij dit echt denkt..."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS