Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Wisseling van de wacht in de Formule 2: Veel nieuwe gezichten in Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 augustus 2022 12:45 • Print artikel

Naast de Formule 1 keert ook de Formule 2 terug op het wereldberoemde circuit van Spa-Francorchamps. Gedurende de zomerstop is er het nodige gebeurd als we het hebben over rijderswisselingen, dat zijn er namelijk nog al wat. Geen paniek, RaceXpress praat je weer helemaal bij.

Formule 2

Laten we beginnen bij het Nederlandse team van Van Amersfoort Racing. Amaury Cordeel blijft ook tijdens zijn thuisrace gewoon zitten, zijn teamgenoot Jake Hughes keert echter niet terug. De Brit focust zich op een zitje in de Formule E. Hij wordt bij het team vervangen door David Beckman. Bij het team van Campos zien we een ander gezicht, maar ook dit gezicht is niet nieuw. Lirim Zendeli vervangt dit weekend de geschorste Olli Caldwell bij Campos, de Brit werd geschorst omdat hij te veel strafpunten had verzameld.

Ook Enzo Fittipaldi krijgt een nieuwe teamgenoot. De Turkse coureur Cem Bolukbasi was tot op heden zijn teamgenoot, maar Charouz en Bolukbasi hebben het contract opengebroken. Zodoende kon het Oost-Europese team de Turk de deur wijzen. Hij wordt vervangen door eveneens terugkerend gezicht, Tatiana Calderon.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS