Karting • Chrono

Winst bij Nederlands Kampioenschap voor 8-jarige Senn Lindeman: “Ik had het echt niet verwacht”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 april 2022 07:30

BERGHEM – Een beetje zenuwachtig was Senn Lindeman wel voor de eerste NK-wedstrijd van 2022, maar de achtjarige karter uit Nuenen stond zijn mannetje en reed knap naar de overwinning in de Micromax klasse van Chrono Karting. Na een spannende strijd op Circuit Park Berghem kon hij zijn zege met zijn team Paauwer Kart Racing uitbundig vieren.

Senn Lindeman


Vorig jaar stond Senn bij de Kart4Fun al op het podium in Berghem en Eindhoven, nu mocht hij de hoogste trede van het podium betreden en de grootste beker mee naar huis nemen. “De eerste wedstrijd in het NK en ik heb meteen gewonnen. Dat geeft een lekker gevoel, want ik had het niet verwacht. Ik hoopte natuurlijk van wel, maar ik had verwacht dat ik tweede of derde zou worden.”

“De finale was heel spannend en ik was best wel een beetje zenuwachtig. Lieke kwam heel dichtbij en ik hoopte dat ze me niet in bocht 3 voorbij zou komen. Dat wilde ik voorkomen en is ook gelukt. In de laatste ronde maakte ze een foutje, maar dat had ik niet door. Ik zag pas in de laatste bocht dat ik een gaatje had.”

De racedag begon met de kwalificatie en ondanks de tweede tijd, was Senn kritisch op zichzelf. “Het kon beter. Natuurlijk is P2 wel goed, maar het had sneller gekund. In de pre-finale moest ik aan de buitenkant starten. De lampen gingen niet uit en daardoor dacht ik dat het nog een rondje extra opwarmen was. Daardoor viel ik terug naar P6, maar ik heb me goed naar de eerste plaats kunnen vechten. Dat gaf veel vertrouwen voor de finale, want ik wist dat ik de snelste was. Tijdens de finale werden de zenuwen minder, maar toen ik op kop lag, dacht ik wel ‘nu moet ik winnen ook’. Dat is me gelukt.”

Senn Lindeman


Naast het NK van Chrono Karting rijdt Senn ook een aantal wedstrijden van het IAME NK, GK4 Kart Series, BNL en BMC. “We rijden dit seizoen met verschillende motoren en in verschillende klassen. Ik vind de Micromax de leukste klasse, omdat ik daar voorin het veld kan strijden om de overwinning. Bij de TM zit ik in het middenveld. Het is heel leuk om veel wedstrijden te rijden en zo veel mogelijk te leren. Ik sta nu bovenaan in het Nederlands Kampioenschap, maar het seizoen duurt nog lang. Het zou natuurlijk wel heel leuk zijn als ik Nederlands kampioen zou worden.”

Vader Nick Lindeman heeft zelf jarenlang gekart, in het NK vooraan meegereden en in 2007 deelgenomen aan de Rotax Max Grand Finals. Uiteraard was hij enorm trots op zijn zoon. “Dit is prachtig, geweldig, echt mooi om mee te maken. We hebben er hard voor geknokt en zijn supertrots. Dit jaar rijden we veel wedstrijden in verschillende klassen en we gaan er vol voor. Senn moet vooral veel wedstrijden rijden en ervaring opdoen. Alles meemaken wat je kunt tegenkomen. We hebben leuke kampioenschappen uitgekozen en we hopen dat hij kan groeien. Dan zien we wel hoe het af gaat lopen.”

Senn Lindeman bedankt zijn ouders, Paauwer karting en Bouvin Power voor dit prachtig weekend.

Senn Lindeman wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Sanders Airconditioning
Lindeman Auto's
Kalil Export
The Project
Fleetaccess B.V.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS