Formule 1

Williams Racing ontvangt Three Star honorering van de FIA: "Het nastreven van ambitieuze doelstellingen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 oktober 2021 07:04 • Print artikel

Williams Racing is verheugd aan te kondigen dat het team het hoogste niveau van het Environmental Accreditation Programme van de Fédération Internationale de l'Automobile heeft gekregen, na een audit van het milieubeheersysteem afgelopen augustus. Het branchespecifieke programma, dat gebaseerd is op de ISO14001-richtlijnen, is bedoeld om belanghebbenden in de autosport te helpen hun milieuprestaties te meten en te verbeteren.

Williams F1 2021


Met deze prestatie voegt Williams Racing zich in de Formule 1 bij een klein aantal andere belanghebbenden in de autosport, door het bereiken van het hoogste niveau van certificering, het verstevigen en eer bewijzen aan hun inzet voor een meer duurzame toekomst van de autosport.

Deze aankondiging volgt op de toezegging van Williams Racing om tegen 2030 klimaatpositief te zijn als onderdeel van een brede duurzaamheidsstrategie eerder deze maand, gericht op vijf belangrijke pijlers: klimaatactie, biodiversiteitsbeheer, duurzame innovatie, toegang tot de industrie voor iedereen en doelgericht leiderschap. Williams Racing zet zich in voor emissiereductiedoelstellingen in overeenstemming met de klimaatovereenkomst van Parijs en de VN-klimaatveranderingsagenda en heeft zich ten doel gesteld zijn sterke erfgoed te gebruiken bij het overdragen van Formule 1-technologie naar de EV- en duurzame transport- en energiesectoren, in een poging om technologische oplossingen te realiseren die bijdragen aan het aanpakken van de problemen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd.

Jost Capito, CEO, Williams Racing: “De Formule 1 heeft de kracht om miljoenen mensen over de hele wereld te inspireren en heeft een voortrekkersrol gespeeld bij een ongelooflijke hoeveelheid geavanceerde technologieën. Wij, als industrie, hebben de macht om onze sport te gebruiken als platform en katalysator voor het goede, en helpen de uitdagingen aan te gaan waarmee we als planeet worden geconfronteerd. Williams Racing verwelkomt daarom het FIA's Environmental Accreditation Program als een stimulans, om de grenzen op het gebied van klimaat te verleggen. Actie is vereist! We zijn er trots op dit hoogste niveau van accreditatie te hebben behaald en we zullen doorgaan met het nastreven van ambitieuze doelstellingen om de basislijn van duurzame prestaties in onze branche en daarbuiten te helpen verbeteren.”

Stefano Domenicali, President en CEO, Formula 1™: “Ik feliciteer Williams Racing met deze geweldige prestatie, die de sterke toewijding van het team en de hele sport laat zien om een ​​duurzame sport voor de toekomst te creëren en te leveren. Formula 1™ heeft zich gecommitteerd om tegen 2030 netto nul CO2-uitstoot te hebben en dit betreft iedereen in de sport. We doen allemaal al veel om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, afval en plastic voor eenmalig gebruik te elimineren en de komende jaren zullen we een duurzame brandstof voor de auto's creëren die een gamechanger zal zijn voor de automobielsector. Opnieuw kan de Formule 1™ een leider zijn in technologische innovaties, die echte oplossingen bieden. Williams Racing laat zien dat het een grote rol speelt in dze positieve verandering.”

Jean Todt, FIA President: "Het FIA Environmental Certification Framework is een belangrijke standaard waarmee duurzaamheid wordt gemeten in de autosport en zijn belanghebbenden. Ik ben verheugd te zien dat de sterke toezeggingen en acties van Williams Racing het tot de Three Star hebben gebracht."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS