Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Vroeg, vroeger, vroegst: F2 en F3-teams sturen hun brandstoffen drie maanden van te voren naar Melbourne

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 januari 2023 16:45 • Print artikel

Voor het eerst in de geschiedenis van de F2 en F3 trekken de klassen in 2023 voor het eerst naar het stratencircuit van Albert Park in Melboune. Al drie maanden voordat de wedstrijd plaatsvindt wordt de brandstof naar Melbourne verscheept.

F2 en F3 melbourne

Bruno Michel, CEO van de F2 en F3 stelde dat sommige middelen al ruim drie maanden voor het evenement in april verzonden moest worden, om op tijd aan te komen.

“Het is ingewikkeld, maar we vinden het erg leuk om dat te doen”, zegt Michel tegen RaceFans.net. “Vooral omdat het aan het begin van het seizoen is, zal het vlak na Bahrein zijn. Er zijn dus veel dingen die vooraf geregeld moeten worden.

“We moeten de brandstof bijvoorbeeld heel, heel vroeg van tevoren opsturen, omdat we wisten dat het drie maanden duurt om daar te komen en we gaan er niet mee vliegen. Dus ja, het maakt de zaken een beetje ingewikkelder. Qua kosten verandert er niets voor de teams, want wij betalen de vracht omdat de promotor ons het geld geeft om daarvoor te betalen. Dus dat is helemaal prima.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS