Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Vijf minder bekende automerken in Nederland

Uitgegeven door HJ van Keulen • 31 oktober 2023 14:47

Audi, Volvo, BMW, Volkswagen, Renault. Een aantal bekende automerken die ook in Nederland erg populair zijn. Misschien ben je zelf aan het oriënteren om een nieuwe auto van een van deze merken te kopen. Maar naast deze merken, zijn er ook een aantal minder bekende automerken die in Nederland te vinden zijn. Deze merken, hoewel niet zo bekend als hun tegenhangers, hebben elk hun unieke kenmerken en dragen bij aan de diversiteit van de auto-industrie in Nederland. Met elk hun eigen prijskaartje. Dat is niet geheel onbelangrijk wanneer je een auto wilt kopen. Misschien ben je al jaren aan het sparen of ben je aan het overwegen om een autolening aan te gaan. Hoe dan ook, laat dit rijtje je inspireren. Lees meer over 5 minder bekende automerken in Nederland.

Donkervoort
Een van de merken die opvalt in dit rijtje is Donkervoort. Dit Nederlandse automerk staat bekend om zijn high-performance sportwagens die ontworpen zijn met een sterke nadruk op lichtgewicht en snelheid. Donkervoort-auto’s zijn geliefd bij autoliefhebbers die op zoek zijn naar een intense rijervaring.

Lightyear
Een ander interessant merk is Lightyear. Een Nederlands merk dat zonne-energie integreert in zijn elektrische voertuigen. Dit innovatieve concept heeft veel aandacht getrokken. De Lightyear 2 moet eind 2025 op de markt komen.

SsangYong
Dit Zuid-Koreaanse automerk specialiseert zich in SUV’s en terreinwagens. Er zijn niet veel auto’s van dit merk te vinden in Nederland. Maar het biedt interessante opties voor mensen die op zoek zijn naar ruime en robuuste voertuigen. Het merk staat bekend om het bieden van waar voor je geld en wordt vaak gewaardeerd om zijn betaalbare prijzen in vergelijking met concurrenten in het SUV-segment.

Subaru
Subaru is een Japans automerk dat zich onderscheidt door zijn symmetrische vierwielaandrijvingssysteem en robuuste voertuigen. Ze hebben een kleiner marktaandeel in Nederland. Een aantal modellen zijn Subaru Impreza, Subaru Outback en Subaru Forester. Deze modellen zijn voornamelijk populair bij liefhebbers van outdoor-activiteiten en mensen die waarde hechten aan veiligheid en prestaties onder alle weersomstandigheden.

Lada
Lada is een Russisch automerk dat vooral bekend is vanwege de Lada Niva, een iconische terreinwagen. Lada’s worden vaak geassocieerd met eenvoud, duurzaamheid en betaalbaarheid. Hoewel Lada in Nederland niet zo bekend is, zijn de auto’s in sommige Europese landen nog steeds populair vanwege hun prijs-kwaliteitverhouding.

Een ander veelbelovend automerk is CUPRA. Dit is het snelst groeiende automerk van Europa. Met een verkooptoename van 100% was CUPRA het snelst groeiende merk van Nederland. Kijk de volgende keer als je op de snelweg rijdt eens of je een van deze merken kunt spotten!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS