Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car Atlantic

Vervisch: "Interne veranderingen in het team"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 augustus 2009 13:59

LEXINGTON - Frédéric Vervisch kent opnieuw een moeizaam weekeinde tijdens de zevende manche van het Atlantisch kampioenschap. Door brandstoftekort in de kwalificatierondes en een wederkerend probleem met de brandstofopname tijdens de race, moest Vervisch zich tevreden stellen met de vijfde plaats. Op het heuvelachtige circuit van Mid-Ohio, waar ook de races van de Indy Car series en de ALMS dit weekeinde plaatsvonden, kon Vervisch in het begin van de kwalificatie de pace goed bijhouden. In de laatste rondes was het voor Vervisch echter onmogelijk om de tijden te verbeteren, aangezien zijn bolide het door brandstoftekort begaf. Voor de populaire race kon Vervisch slechts de zesde plaats op de grid bemachtigen.

De vijftig minuten lange wedstrijd zag er alsnog veelbelovend uit, toen de enige Belg op het veld, met een kanonstart z’n handelsmerk naliet: Alvorens de tweede bocht werd benaderd, stoote Vervisch van de zesde naar de derde plaats door. Nadat het fuel-lampje op het dashboard oplichtte, moest de Kortrijkzaan een vijftien ronden lang gevecht met de Spaanse Garcia opgeven. Naar het einde van de wedstrijd toe werd het probleem met de brandstofopname alleen maar groter, waardoor de Genoa-rijder opnieuw een plaats moest afstaan. Deze keer aan huidig kampioen, Marcus Niemela.

De Atlantic Series slaagden er alvast in om een goede indruk na te laten. Met een besttijd van 72.9 seconden werd de recordtijd van de Indy Light Series verbroken.

“Ik slaagde er met mijn vijfde plaats in om elf punten te pakken. Edwards kon geen enkele punten sprokkelen, nadat zijn bolide het halverwege de wedstrijd begaf, op het moment dat hij achtste in de wedstrijd lag. Het kon dus nog altijd erger”, volgens de immer positieve Vervisch.

Het eerstvolgende weekeinde komen de Atlantic-rijders al opnieuw samen in het Canadese Trois Rivieres, om de negende wedstrijd te bestrijden. Vervisch: “Stratencircuits liggen mij en met wat interne veranderingen in het team, kijk ik er enorm naar uit.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS