Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car Atlantic

Junior Strous wint Gilles Villeneuve Award

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 oktober 2008 09:01

Road Atlanta, Georgia, USA - Junior Strous ontving op het Atlantic Racing 2008 Awards banquet op Chateau Elan vlakbij het Road Atlanta circuit, een zeer belangrijke Amerikaanse autosport prijs: "De Gilles Villeneuve Award 2008". De award, vernoemd naar de te vroeg overleden F1 legende Gilles Villeneuve, werd voor het eerst toegekend in 1989 aan Atlantic kampioen Steve Shelton.

Junior Strous

De prijs wordt door een jury toegekend aan een coureur met bijzondere kwaliteiten. Vaardigheden zoals "star quality" bijgestaan door sportiviteit, ambitie, talent en een ongekend vermogen voor het incasseren van tegenslag, zijn mede de grondslag voor de toekenning.

Het is de op één na hoogste prijs (na de championship award) in het Atlantic kampioenschap. Trouwe monteurs moesten nadat Strous de prijs onder groot applaus in ontvangst nam een traantje wegpinken. Junior Strous was bijzonder verrast met deze enorme erkenning in de Amerikaanse autosport.

Junior Strous: "Dit had ik niet verwacht. Vorig jaar was ik genomineerd omdat ik lange tijd met een gebroken pols reed. Maar dit jaar heb ik een aantal podium posities binnen gehaald, tegenslag gekend en op een hoog sportief niveau gereden volgens de vakjury. Het is een mooie prijs, heel goed voor mijn CV, echt een belangrijk moment op weg naar de top in de Amerikaanse Autosport".

Junior Strous ontving veel felicitaties na ontvangst van de fraaie kristallen bokaal, van collega coureurs en team eigenaren.

De toekenning van de prijs leverde een mooi moment op voor Team Holland. Teamgenoot Dominick Muermans was één van de eerste die Junior omhelsde. “Dit gun ik hem echt super gaaf", zei Muermans. "Junior heeft aan de leiding gestaan in het Atlantic kampioenschap. We hebben als leeuwen geknokt dit jaar en deze prijs is ook meteen een erkenning voor ons team. Ik ben er trots op om mee te mogen delen in dit succes".

Tot in de late uurtjes werd er in de Paddy’s club naast het kasteel van Don Panoz, 'nagepraat' over het succes.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS