Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Verveel je je met Pasen? International Amsterdam Motor Show 2023 is must voor liefhebber

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 6 april 2023 16:38

Tip voor het paasweekeinde! De derde editie van de International Amsterdam Motor Show is op 6 april van start gegaan tijdens de vip-avond in RAI Amsterdam. Ruim 350 auto’s zijn het hele paasweekend tot en met maandag 10 april te bewonderen in het beursgebouw: supercars, modified cars, hypercars, klassiekers, muscle cars en sport cars. Het deelnemersveld heeft één overeenkomst: alle modellen zijn voorzien van een brandstofmotor met uitzondering van de klassieke en elektrische Porsche 911 van Zero Classics.

International Amsterdam Motor Show 2023 is must voor liefhebber


Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de International Amsterdam Motor Show (IAMS). In liefst vijf hallen staan op ruim vijftigduizend vierkante meter talloze bijzondere bolides van gerenommeerde autofabrikanten opgesteld, waaronder Audi, Ford, Mustang, en Bugatti. De meest aansprekende Ferrari-modellen van de afgelopen veertig jaar zijn door Ferrari-dealer Kroymans en verzamelaars beschikbaar gesteld voor het evenement. Donderdag 6 april is er een beursprimeur tijdens de vip-avond met een presentatie van de nieuwe supercar F22 van de Nederlandse autofabrikant Donkervoort die uitgerust is met een vijfcilinder turbomotor.

’Eregalerij van de automotive’
Organisator Sjoerd van Stokkum is tevreden met het deelnemersveld van IAMS. “Als ik deze auto’s mag vergelijken met kunstwerken, dan zijn dit de Rembrandts en Van Goghs van de twintigste en eenentwintigste eeuw. De eregalerij van de automotive is dit weekend in de RAI te vinden”, aldus Van Stokkum. Dat onder de 350 unieke vierwielers slechts één elektrische auto (EV) te vinden is, is in zijn ogen logisch. “Een EV is geen auto, maar een vervoermiddel dat je van A naar B brengt. Als dat is wat je wilt, dan voldoet een elektrische auto maar er zit geen gevoel in. Bezoekers van de International Amsterdam Motor Show zijn echte petrolheads die uitkijken naar mooie auto’s met het bijbehorende geluid van een echte motor.”

Sterren van het witte doek spelen eveneens een flinke rol in het programma van IAMS. Zo zijn zeven muscle cars uit de filmreeks Fast & Furious vertegenwoordigd, waaronder een Toyota Supra, Dodge Charger en Honda S2000. Maar ook de iconische Delorean uit Back to the future en de Volkswagen kever Herbie uit de gelijknamige Disney-films zijn te vinden op het event.

Liveshow Driver Dreams
Op de derde editie van IAMS is dagelijks de liveshow Driver Dreams te bezoeken, waarin Van Stokkum bijzondere auto’s uit de Car Catwalk uitlicht en uit de doeken doet wat deze voertuigen interessant maakt. Dit jaar zijn diverse hypercars aan de line-up toegevoegd die nog nooit getoond zijn in Nederland: Pagani Zonda, Koenigsegg CCX, LaFerrari, Bugatti Chiron, McLaren P1 GTR, Aston Martin Valkyrie en Porsche 918 Spider. Ook Prins Bernard showt zijn opgevoerde Jeep Wrangler tijdens de Car Catwalk. In de liveshow schuiven autocoureurs Jeroen Mul en Tom Coronel aan om hun visie op de auto’s te geven.

Over International Amsterdam Motor Show
De eerste editie van de International Amsterdam Motor Show was in 2018 met bijna 60.000 bezoekers een groot succes. In 2019 wist de tweede editie bijna 66.000 belangstellenden naar RAI Amsterdam te trekken. De coronapandemie zorgde ervoor dat het evenement afgelast moest worden in 2020. Dit jaar is het evenement tijdens het paasweekend terug in de RAI.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS