DTM

Vertrek bij Audi valt Rene Rast zwaar en blikt terug op 'emotioneel en moeilijk' weekend in Hockenheim

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 oktober 2022 09:11

Afgelopen zondag reed René Rast tijdens de DTM-finale op het Duitse Hockenheim zijn laatste race als Audi Sport-coureur. Rast was ruim tien jaar betrokken bij Audi. Na grote successen in het WEC, de DTM en de Formule E maakte de sympathieke Duitser afgelopen augustus bekend dat aan het einde van dit seizoen de wegen tussen Rast en Audi zullen scheiden. Nog tijdens het laatste weekend vocht de Duitser voor zijn vierde titel in de DTM, maar het greep net naast de ultieme prijs. Toch blikt hij terug op een machtig mooie periode bij het team van Audi.

Rene Rast

"Nog een laatste keer!", vertelde Rast op zijn Instagram pagina. "De laatste DTM-race in Hockenheim is een van de zwaarste sinds lange tijd! Niet omdat we voor het kampioenschap vochten, maar wetende dat het de laatste keer was dat ik al deze dingen deed als Audi Sport-coureur."

In 2012 begon zijn carrière bij Audi. Bij Audi Sport Team Phoenix reed hij dat seizoen twee races in de Blaincpain Endurance Series. In 2013 reed hij bij het team van WRT in dezelfde klasse en in de FIA GT Series. Bij de hoge heren van Audi maakte hij na zijn WEC-debuut bij het LMP-team van Sebastien Loeb in 2014 veel indruk. Het jaar erop mocht hij bij het Audi Sport Team Joest rijden. Zijn grootste successen kwamen in de DTM. In 2017, 2019 en 2020 won de Rast de DTM-titel (zie VIDEO).

"Natuurlijk wist ik dat het moment zou komen, maar ik was bang niet te weten hoe het zou voelen. Het was inderdaad zwaar om te weten dat het de laatste keer was dat ik in de auto sprong, mijn Audi-helm voor de laatste keer opzette."

"Ik wil iedereen bedanken die dit weekend speciaal heeft gemaakt en aan mijn zijde stond toen het emotioneel en moeilijk werd
Ik zal dat weekend en alle mensen die het zo speciaal hebben gemaakt nooit vergeten. Ik hoop velen van jullie de komende tijd te zien!"

Tijdens de eerste race van het weekend eindigde Rast op de vijfde positie. In de allerlaatste race van zijn Audi-carrière eindigde hij een mooie tweede positie. Ook in het kampioenschap greep Rast net naast de hoofdprijs. Hij eindigde namelijk op de derde positie.

Volgend jaar keert Rast terug naar de Formule E, de Duitser gaat daar rijden voor het team van McLaren. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS