DTM

Verstappen.com-coureur Thierry Vermeulen genoot van DTM-debuut: "Hoogste niveau GT racing ter wereld"

Uitgegeven door Bart • 3 juni 2023 20:03

Thierry Vermeulen kijkt met een goed gevoel terug op zijn debuut in de Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM). Op het circuit van Oschersleben kwam de Verstappen.com coureur in zijn Ferrari 296 GT3 tot de 15e en 16e plaats. Teamgenoot bij Emil Frey Racing Jack Aitken wist in de eerste race naar het podium te rijden met een derde plaats.

Thierry Vermeulen


"Ongeacht hoe het weekend is verlopen, was het erg cool om mijn DTM-debuut te maken", zegt Vermeulen in zijn terugblik op het weekend. De zoon van Max Verstappens F1-manager Raymond Vermeulen deed weer veel ervaring op. "Dit zou altijd een speciaal moment worden en ik heb er echt van genoten. Ik wil het team bedanken om dit mogelijk te maken en verder ook iedereen die me gesteund heeft, mijn sponsoren, mijn vrienden, familie en fans. Daar ben ik heel dankbaar voor."

"Het weekend zelf had zeker positieve kanten", vervolgt Vermeulen. "Dit is een enorm competitief veld en het is heel moeilijk om in de top 8 te rijden. Als je kijkt naar alle teams en coureurs is dit de benchmark en het hoogte niveau in GT racing ter wereld. Dat betekent dat je alles goed moet doen en we hebben als team hele goede stappen gezet. Jack Aitken was erg snel en een goede referentie voor me."

"De races waren een uitdaging. In de eerste kwalificatie viel niet alles goed voor mij en was Jack erg snel. Dat was een goede les voor me en iets waar ik aan moet werken. Kleine details kunnen al een groot verschil maken. In de eerste race was de auto een beetje tricky. We kozen voor een andere weg dan Jack en probeerde iets dat uiteindelijk niet uitpakte als gehoopt. Ik moest leren om de banden onder controle te krijgen. In race 2 ging het al een stuk beter met de performance. Er was een Balance of Performance van zaterdag op zondag en dat was jammer. Op zaterdag waren alle auto's erg competitief en op zondag miste ik voor mijn gevoel wat snelheid. Op zondag was Porsche erg dominant."

Toch kijkt Vermeulen louter positief terug op zijn eerste DTM-weekend. "Het was erg cool. Er waren veel toeschouwers en de organisatie was geweldig. Daarom kijk ik alleen nog maar meer uit naar de volgende race in Zandvoort, dat is uiteraard mijn thuisrace. Het is even geleden dat de DTM in Nederland was en ik hoop dat ik daar competitief kan zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS