Autosport NL • Dutch GT4

Vernieuwde kennismaking met het asfalt smaakt naar meer bij Tim Coronel: "Zit in mijn bloed"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 mei 2016 12:39

Tim Coronel maakte onverwacht zijn debuut in de GT4 European Series. De Huizenaar nam plaats in de BMW M3 GT4 naast Pieter-Christaan van Oranje. Nadat de snelle coureur zich jarenlang richtte op de Dakar Rally, was hij in Monza weer terug op het circuit te vinden.

Tim Coronel BMW M3 GT4 naast Pieter-Christaan van Oranje

“Pieter-Christaan belde me op en vroeg om me misschien voor het hele seizoen bij zich te voegen. Dat klonk aantrekkelijk", zei de altijd goedlachse coureur over zijn terugkeer in Monza. "Ik bezoek de circuits de laatste tijd niet vaak als een coureur, omdat ik gefocust ben op de Dakar Rally. Maar als je terug in de auto bent, wordt je fanatiek.”

De tweeling broer van Tom Coronel reed zich in de kwalificatie naar de zevende tijd, wat voor een vernieuwde kennismaking met het circuit geen slecht resultaat was. “Het team zei dat wat ik deed fantastisch was, dus dan ben ik ook blij. Natuurlijk wil je elke dag racen, omdat dat in mijn bloed zit. Dus is het fantastisch om terug te zijn en ik ken veel van deze jongens, omdat ik eerder tegen ze geracet heb."

Helaas gingen de races niet volgens verwachting voor de Nederlander. Door een technisch probleem kwam Tim Coronel niet aan de start in de eerste race. Tijdens de tweede race veroorzaakte de BMW-coureur een rode vlag door een olielekkage. “De kleine olielekkage zorgde voor een klein vuurtje. Ik reed naar de marshalls en parkeerde de auto. Ik kijk uit naar Pau. Ondanks dat ik daar nog nooit geracet heb, voelt de auto fantastisch en verwachten we een goed resultaat.”

Koopjedeal


De beste dagdeals met grote kortingen! Elke dag nieuwe dagaanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag! Kijk HIER eens vanuit je luie stoel of er iets bijzit voor je!!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS