DTM

VIDEO - De Britse Esmee Hawkey in de T3 Lamborghini is bevestigd voor DTM 2022: "Ze is een echte aanwinst..."

Uitgegeven door Peter Vader • 25 februari 2022 13:00

München/Dresden - Ook de Britse autocoureur Esmee Hawkey zal in 2022 weer deelnemen aan de DTM. De 23-jarige zal in de zestien (16) sprintraces blijven strijden met een Lamborghini Huracán GT3 Evo van T3 Motorsport. Na de eerste officiële testritten begin april in Hockenheim, begint de DTM van 29 april tot 1 mei in Portimão, Portugal aan zijn 36e seizoen. Tickets voor alle races zijn verkrijgbaar via dtm.com/tickets en via de hotline 01806 991166.

Esmee_Hawkey_DTM_Lamborghini
Esmee Hawkey: “Ik heb genoten van elke seconde van het DTM seizoen 2021"

Genoten van elke seconde
“Ik heb genoten van elke seconde van 2021. Mijn eerste jaar in een GT3-raceauto en mijn eerste keer op veel internationale circuits. Ik heb veel geleerd bij het T3 Motorsport-team”, blikt Esmee Hawkey positief terug. "Daarom ben ik dolblij om dit jaar terug te keren naar de DTM." Al in haar debuutjaar wist ze zich te manifesteren in de DTM en liet ze herhaaldelijk bekende concurrenten achter zich. Hawkey, die in 2020 de Pro-Am-titel won in de Britse Porsche Carrera Cup, scoorde haar eerste DTM-punten tijdens de race in Assen in Nederland.

Esmee_Hawkey_eerste_punten_in_Assen
Esmee Hawkey scoorde haar eerste DTM-punten tijdens de DTM-race op het TT circuit Assen in 2021

"Een verrijking van..."
“We zijn erg enthousiast om onze samenwerking met Esmee voort te zetten. Ze heeft ons vorig seizoen absoluut overtuigd en is in alle opzichten een echte verrijking van ons team en ook voor de DTM", zegt T3-teambaas Jens Feucht. “Bovenal zijn we erg blij om deel uit te blijven maken van de DTM, die we zijn gaan waarderen als een raceserie die uniek is in de wereld. Daarom zullen we er hard aan werken om het tweede seizoen met de Lamborghini tot een succes te maken.”

Esmee_Hawkey_DTM_Lamborghini_2022
T3-teambaas Jens Feucht: "Esmee is in alle opzichten een echte verrijking van ons team en ook voor de DTM"

Een kwart Nederlandse
De Brit, die naar eigen zeggen ook "een kwart Nederlands en een kwart Oostenrijks" is, is momenteel de enige vrouwelijke coureur in het topstartveld van de DTM 2022. "Esmee heeft in haar eerste DTM-seizoen al laten zien welk talent ze heeft. Ik weet zeker dat ze dit jaar nog betere klasseringen zal behalen. Ze is een echte aanwinst voor het DTM-veld van 2022”, zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-organisatie ITR.

Om een goede indruk te krijgen van de enige vrouwelijke DTM-coureur in de DTM in 2021 en 2022, kijk dan even naar de ruim 2 minuten durende YouTube video van Esmee Hawkey:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS