DTM

VIDEO - DTM Trophy op de Nürburgring: wordt Colin Caresani Halbzeitmeister?

Uitgegeven door Peter Vader • 23 augustus 2022 08:27

MüNCHEN/NüRBURGRING - Zomer in de Eifel, hete herfst in de DTM Trophy. Het is nog niet eens halverwege het seizoen in de talentenfabriek van het DTM-platform. Het raceweekend "DTM Nürburgring powered by Mercedes AMG" van 26 tot en met 28 augustus is het vierde evenement van het derde seizoen van de nog jonge DTM Trophy. Races zeven en acht van de in totaal veertien van het seizoen 2022 worden verreden op het 3,629 kilometer lange sprintparcours van de Nürburgring. Pas na de wedstrijd van komende zaterdag is het halftijds. De DTM Trophy is nog ver verwijderd van een voorlopige beslissing in het kampioenschap, de races zijn extreem fel bevochten. Tot grote vreugde van de toeschouwers, die naar verwachting in het weekend zullen genieten van zomerse temperaturen op het traditionele circuit in de Eifel.

Colin_Caresani
Colin Caresani

Maar liefst tien verschillende coureurs stonden tot nu toe in de zes races op het podium, vier coureurs vierden overwinningen, vier coureurs begonnen de race vanaf poleposition. Een duidelijk bewijs van de kwaliteit van de jaargang 2022 van deze talentenfabriek. De Nederlander Colin Caresani reist als leider van het klassement af naar de Eifel. De BMW-coureur van het Team Project 1, die twee keer won in Imola, heeft 98 punten. Tim Heinemann heeft slechts één punt minder. De Duitser, de eerste DTM Trophy-kampioen in 2020, won beide openingsraces in de Toyota Supra van Ring-Racing. Meest recent op de Norisring behaalden Caresani's teamgenoot Louis Henkefend (GER) en Theo Oeverhaus elk één overwinning.

Colin_Caresani_BMW_Project_1
Colin Caresani onderweg met de BMW M4 van het Project 1-team

Theo Oeverhaus schrijft geschiedenis op de Nürburgring. De 17-jarige zal een gaststart maken in de topklasse DTM nadat hij met succes zijn debuut maakte in de GT3-racewagen tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps. Oeverhaus wordt daarmee de jongste DTM-coureur sinds de introductie van de serieproductie in 1984. Het wordt een inspannend weekend voor de inwoner van Osnabrück, want hij voltooit een dubbeluitje en neemt deel aan zowel de DTM- als de DTM Trophy-races. Met 76 punten staat hij immers op de veelbelovende derde plaats in het klassement, voor de Braziliaan Thiago Vivacqua (52) in de Audi van Heide-Motorsport, Henkefend (49) en de Mozambikaanse Rodrigo Dias Almeida (46) in de Mercedes-AMG van BWT Mücke Motorsport. Na het overslaan van de Norisring keert de Amerikaan Alexandre Papadopulos terug op de grid met de SRT Mercedes-AMG, terwijl zijn landgenoot J.P. Southern (Eastside Audi) voorlopig moet invallen door een blessure opgelopen bij de Norisring. Southern staat momenteel zevende.

Theo Oeverhaus
Theo Oeverhaus

De DTM Trophy staat, net als de andere dertien races met de DTM als topper, garant voor spannende en gevarieerde races op de Nürburgring. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf tien euro (vrijdag) via tickets.dtm.com en onder 01806 991166. Voor iedereen die de on-site ervaring van dit motorsportfestival mist, zal ServusTV nu alle DTM Trophy-races - beginnend op zaterdag en zondag om 15:15 uur - live uitzenden, hetzij op hun startscherm of in een online stream via servustv.com op elke smartphone of tablet, evenals DTM Grid (grid.dtm.com).

DTM Trophy 2022: Deelnemerslijst per 22/08/2022:

#	NAAM	                NAT	TEAM+AUTO
5 Steriyan Folev BUL FK Performance Motorsport, BMW M4
11 Moritz Löhner GER FK Performance Motorsport, BMW M4
12 Marc de Fulgencio ESP FK Performance Motorsport, BMW M4
13 Louis Henkefend GER Project 1, BMW M4
17 Mikaeel Pitamber RSA Heide-Motorsport, Audi R8
18 Edouard Cauhaupé FRA BWT Mücke Motorsport, Mercedes-AMG
20 Rodrigo Dias Almeida MOZ BWT Mücke Motorsport, Mercedes-AMG
21 Alexander Papadopulos VS Selleslagh Racing Team (SRT), Mercedes-AMG
23 Jordan Wallace VS FK Performance Motorsport, BMW M4
25 Daniel Gregor GER KÜS Team Bernhard, Porsche 718 Cayman
26 Ricky Capo AUS KÜS Team Bernhard, Porsche 718 Cayman
31 Thiago Vivacqua BRA Heide-Motorsport, Audi R8
34 Theo Oeverhaus GER Walkenhorst Motorsport, BMW M4
47 Colin Caresani NLD Project 1, BMW M4
48 Sophie Hofmann GER Heide-Motorsport, Audi R8
63 Jacob Riegel GER Speed Apen, Aston Martin Vantage
90 Tim Heinemann GER Ring-Racing, Toyota Supra
99 Nick Hancke GER Speed Monkeys, Aston Martin Vantage


Video, Colin Caresani ready season BMW:DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS