Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

V-Max Racing Management organiseert 13 november een 10-uursrace in Zolder tijdens Race Promotion Night

Uitgegeven door Johan Vis • 27 september 2021 12:01

In vroeger tijden was de endurancerace tijdens de Zolder Race Promotion Night dé afsluiter van het Belgische raceseizoen. Deelnemers konden zich nog een keer op het mooie Circuit Zolder bewijzen, terwijl er naast de baan ook genoeg festiviteiten waren. V-Max Racing Management, de organisatie achter de Supercar Challenge, VRM BMW M2 Cup, Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta Sprint Cup, is van plan om deze mooie traditie nieuw leven in te blazen.

Supercar_Challenge_DTM_Assen_2021

Op zaterdag 13 november wordt er op Circuit Zolder een 10-uursrace gehouden, voorafgegaan door een lange training/kwalificatie. De race vindt zowel in het daglicht als onder de kunstmatige verlichting van het circuit plaats. De start is om 11:45 uur. Er wordt gereden in diverse divisies, waarbij ieder type GT en toerwagen welkom is. Belangrijke kanttekening is wel dat de deelnemende auto’s aan een geluidslimiet van 98 dB(A) moeten voldoen. De BMW M2 CS Racing, Mazda MX-5 Cup en Ford Fiesta Cup auto’s hebben elk een eigen divisie. De overige auto’s worden ingedeeld in aparte divisies.

Plezier staat tijdens het evenement voorop. Uiteraard wordt er op de baan om de overwinning gestreden, maar daarnaast is het vooral de bedoeling om het seizoen op een leuke, laagdrempelige en gemoedelijke manier af te sluiten. De eer van de overwinning en het podium met natuurlijk een mooie trofee is hetgeen wat telt.

Er mag met minimaal twee rijders per auto deelgenomen worden. Meer rijders per auto is natuurlijk ook mogelijk. Dit zorgt ervoor dat de kosten kunnen worden gedeeld. Deelname is met een nationale licentie al mogelijk. Eventueel kan er tijdens de Internationale Testdag op donderdag 11 november extra getraind worden.

Meerdere deelnemers van diverse BMW M2 Cups, de Mazda MX-5 Cup en Ford Fiesta Sprint Cup zijn al zeker van deelname. Een mooi vol en internationaal startveld is dus gegarandeerd.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS