DTM

Uniek in de geschiedenis van de DTM: spannende tienkamp om de titel in de finale op Hockenheim

Uitgegeven door Peter Vader • 6 oktober 2022 09:25

München/Hockenheim - Tien coureurs kunnen komend weekend nog DTM-kampioen worden op de Hockenheimring. Nog nooit in de lange geschiedenis van deze raceserie waren er zoveel titelkandidaten voor de finale. Het is superstrak aan de top van het klassement: slechts 16 punten scheiden de top vijf, de kleine cirkel van titelfavorieten, Vijf fabrieksrijders verspreid over vijf fabrikanten. Sheldon van der Linde (Schubert BMW) staat aan kop en is de man die wordt opgejaagd. Met 130 punten heeft de 23-jarige Zuid-Afrikaan elf punten meer dan de Oostenrijker Lucas Auer (119, WINWARD Mercedes-AMG), twaalf meer dan de Duitser René Rast (118, ABT Audi). Met 116 punten volgt de Oostenrijker Thomas Preining (KÜS Team Bernhard Porsche) op de vierde plaats in het klassement, voor de Italiaan Mirko Bortolotti (114, GRT Lamborghini). Voor René Rast zou het al de vierde DTM-titel zijn, voor de andere vier coureurs de eerste. Puur wiskundig gezien komen Luca Stolz (GER, 102, HRT Mercedes-AMG), Nico Müller (SUI, 93, Rosberg-Audi), Dennis Olsen (NOR, 89, SSR Porsche) en Kelvin van der Linde (RSA, 80, ABT Audi) ook nog in aanmerking voor de titel, en zelfs Maximilian Götz (GER, 74, WINWARD Mercedes-AMG) kan zijn titel als tiende in het klassement met succes verdedigen.

DTM Hockenheimring powered by AUDI_startveld_2022 Sheldon van der Linde aan kop
Sheldon van der Linde aan kop in de Schubert-BMW en hij is de man die wordt opgejaagd tijdens de seizoensfinale in Hockenheim

"De huidige situatie voor de DTM-finale is ongelooflijk. We hebben vijf grote titelfavorieten van vijf verschillende fabrikanten en in totaal tien coureurs die nog steeds DTM-kampioen kunnen worden in puur wiskundige termen - iets dat nog nooit eerder is gebeurd in de DTM", zegt Gerhard Berger. "Het seizoen 2022 is tot nu toe erg spannend geweest, met tot 30 rijders van wereldklasse uit 16 verschillende landen van zes sterke merken die race na race om de punten vechten in spannende wiel-aan-wiel duels. Met tien verschillende winnaars is het ongelooflijk uitgebalanceerd. Zo heb ik de DTM altijd al gewild! Nu verwacht ik een zware maar eerlijke finale en ik ben erg benieuwd hoe het afloopt." Gerhard Berger voegt toe: "Zowel de DTM als de DTM Trophy en de DTM Classic, herhaaldelijk gecombineerd met DTM Esports-elementen en DTM Electric-presentaties, zijn uitgegroeid tot een motorsportpakket dat iedereen inspireert. We kijken nu weer uit naar veel fans op het circuit van Hockenheim, waar de DTM-finale traditioneel thuis is."

DTM Hockenheimring powered by AUDI_startveld_2022 Red Bull Ring Oostenrijk

De DTM-finale wordt voor de 29e keer gehouden op Hockenheim. De DTM als topact, de DTM Trophy-talentenfabriek, de DTM Classic Cup voor historische toerwagens, voornamelijk uit het DTM-tijdperk van 1984 tot 2007, evenals de BMW M2 Cup en de Porsche Carrera Cup Benelux zorgen dit weekend voor een furieuze finale op het 4.574 km lange circuit. Alle informatie wordt verstrekt via de website DTM.com. Op de DTM Hockenheimring powered by AUDI staat van 7 tot en met 9 oktober op zaterdag en zondag de DTM-titel 2022 op het spel, een mooiere seizoensafsluiting kun je je niet wensen. De twee races starten om 13:30 CEST en worden vanaf 13:00 uur live uitgezonden op ProSieben in Duitstalige landen.

DTM Hockenheimring powered by AUDI Lucas Auer WINWARD Mercedes-AMG
Lucas Auer

DTM Hockenheimring powered by AUDI Rene Rast ABT Audi
Rene Rast

DTM Hockenheimring powered by AUDI Thomas Preining KUS Porsche
Thomas Preining

DTM Hockenheimring powered by AUDI Mirko Bortolotti Lamborghini
Mirko Bortolotti

DTM Hockenheimring powered by AUDI_startveld_2022

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS